lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
M.2 1'de kullanıyorum hocam. Onun disinda PC'deki bloatwareleri kaldiriyorum, her formatta ayar cekiyorum. Bana garip gelen sadece ayni sistemi YT'ye yazip bakiyorum, adamlarda 0 sorun, bende sorun bitmiyor.

RAM+PBO ayarları fark etmesi lazım ama FiveM 9800X3D'de sorunlu diye biliyorum. Oyunla alakalı problem de var.

Zen iletir misin? Gerekli olabilir. Kayıt tutuyoruz son halini.

Tabii hocam.

RAM+PBO ayarları fark etmesi lazım ama FiveM 9800X3D'de sorunlu diye biliyorum. Oyunla alakalı problem de var.

Hocam FiveM, Valorant CS'dekiler aşırı rahatsiz edici degil de PUBG, Fornite, Rust tarzi oyunlarda galiba hepsi ayni altyapi UE5 oyle bir stutter yiyorum ki cok garip.

Tabii hocam.

Hocam FiveM Valorant csdekiler aşırı rahatsiz edici degil de PUBG Fornite Rust tarzi oyunlarda galiba hepsi ayni altyapi UE5 oyle bir stutter yiyorum ki cok garip

Bu da GPU Z bir anlami varsa artik.

Dosya Ekleri

• ZenTimings_Screenshot_29492476.5164134.webp
    ZenTimings_Screenshot_29492476.5164134.webp
    25,7 KB · Görüntüleme: 31
  • ZenTimings_Screenshot_29492476.6452612.webp
    ZenTimings_Screenshot_29492476.6452612.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot 2026-01-28 001818.webp
    Screenshot 2026-01-28 001818.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi hocam..

Hocam fivem valorant csdekiler asiri rahatsiz edici degil de pubg fornite rust tarzi oyunlarda galiba hepsi ayni altyapi UE5 oyle bi stutter yiyorum ki cok garip

Bu ayarlar fark ettirmesi lazım, ileri düzey ayarlandı. Ama arka planda sorun var ise onu maskeler. Derine dalmak lazım, aklını kaybedersin öyle olunca da. Ama AM5 sistemlerde PBO+RAM optimizasyonu en ileri düzey hali ile böyle oluyor, ötesi yok. Per Core PBO uğraşırsın ama katkısı %5. Yine 6200 yerine 6600 açarsın, onun da katkısı %5. Şu anda Dual Rank için AM5 limitindesin zaten.

Tabii hocam.

Hocam FiveM Valorant csdekiler aşırı rahatsiz edici degil de PUBG Fornite Rust tarzi oyunlarda galiba hepsi ayni altyapi UE5 oyle bir stutter yiyorum ki cok garip.

Bu da GPU Z bir anlami varsa artik.

UE5 için açtığım konuları görsen, aklın tutulur. Ne kadar çok ön bellek o kadar inputlag.

Bu ayarlar fark ettirmesi lazım, ileri düzey ayarlandı. Ama arka planda sorun var ise onu maskeler. Derine dalmak lazım, aklını kaybedersin öyle olunca da. Ama AM5 sistemlerde PBO+RAM optimizasyonu en ileri düzey hali ile böyle oluyor, ötesi yok. Per Core PBO uğraşırsın ama katkısı %5. Yine 6200 yerine 6600 açarsın, onun da katkısı %5. Şu anda Dual Rank için AM5 limitindesin zaten.

Bu arada hocam kafama takildi monitor 2K darbogaz olabilir mi? Yani muhtemelen bu sisteme siz de 4K onerirdiniz alakasi var mı bilmiyorum ama.

UE5 için açtığım konuları görsen, aklın tutulur. Ne kadar çok ön bellek o kadar inputlag.

Vallahi diycek bir şey yok hocam, cok garip. Bu arada Latencymonda'da fena lag cikiyor nvldkmsys falan.

Bu arada hocam kafama takildi monitor 2k darbogaz olabilir mi yani muhtemelen bu sisteme sizde 4k onerirdiniz alakasi varmi bilmiyorum ama

Monitörler de çok masum değil. 2K 360-480 Hz'den altı kurtarmaz 5090 için. Onun haricinde G-Sync vesaire açık ise monitör OSD menüsünden kapalı konuma getirip denemek lazım ya da NVIDIA Panel ayarlarından. Sorun G-Sync bile olabilir, V-Sync ile çakışabilir.

Bu arada hocam kafama takildi monitor 2K darbogaz olabilir mi yani muhtemelen bu sisteme sizde 4K onerirdiniz alakasi var mı bilmiyorum ama.

Vallahi diycek bir şey yok hocam cok garip bu arada latencymonda'da fena lag cikiyor nvldkm SYS falan.

Konuya tam hakim değilim, sadece oyun için neden bu işlemciyi tercih ettiniz?

Monitörler de çok masum değil. 2K 360-480 Hz'den altı kurtarmaz 5090 için. Onun haricinde G-Sync vesaire açık ise monitör OSD menüsünden kapalı konuma getirip denemek lazım ya da NVIDIA Panel ayarlarından. Sorun G-Sync bile olabilir, V-Sync ile çakışabilir.

Ona dikkat ediyorum hocam. G-Sync kapali kullanıyorum, onun disinda cift monitor var. zaten biri main 360 Hz 2K, digeri de 2K 240 NVIDIA'da ayarlarda yapili onbellek unlimited vs.