lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
Hocam bilgisayar uzerindende is yapiyorum cok yogun degil ama daha iyi olur diye dusundum onun disinda evde kutusunda 9800X3D de var duzelcegini bilsem takarim :D

Deneyin, ben her şey değiştim. Koltuğumda sorun olduğunu düşünüyorum. Yakında onu da değiştireceğim.

Şu an 6400 deniyoruz. 6200-6000-5600 öyle devam edecek gibi.

Deneyin, ben her şey değiştim. Koltuğumda sorun olduğunu düşünüyorum. Yakında onu da değiştireceğim.

Vallahi siz de benim gibi paranoyak olmussunuz. Ben priz falan degisiyordum en son bazilari diyor kablosuz kulakliktan vs de olabilir, degisik.

Vallahi sizde benim gibi paranoyak olmussunuz ben priz falan degisiyordum en son bazilari diyor kablosuz kulakliktan vs de olabilir degisik

Komik kısmı ayni sisteme sahip kisilere bakiyorum daha demin soyledigim gibi adamlar kaymak gibi oynuyor :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi sizde benim gibi paranoyak olmussunuz ben priz falan degisiyordum en son bazilari diyor kablosuz kulakliktan vs de olabilir degisik.

Komik kısmı ayni sisteme sahip kisilere bakiyorum daha demin soyledigim gibi adamlar kaymak gibi oynuyor :D

Ben aklına gelecek her şey değiştim. Ev şehir kulaklık VA bunlar neki? Mouse kablo bile değiştim. Monitör CPU, GPU, RAM, anakart, PSU, sogutma, egzoz fan bile değiştim.

Ben aklına gelecek her şey değiştim. Ev şehir kulaklık VA bunlar neki? Mouse kablo bile değiştim. Monitör CPU, GPU, RAM, anakart, PSU, sogutma, egzoz fan bile değiştim.

Vallahi hocam bir dusundum de hepsini ben de yaptim. Eski sistem 4080, 7800X3D idi. Onda da lanet sorun vardi.

Sorun AM5, spatulayı alıp ortadan ikiye ayıracaksın.

Vallahi hocam artik yapacak bir şey yok. Bu arada PUBG'de test edeyim dedim 5-10 dk cok bir fark goremedim. %1'ler daha iyi gibi geldi zaten tak diye düzelecek bir şey degil. Sizin rehberi de uygulayacağım ekstra olarak onun disinda pes edebilirim yani. Olmadi Intel'e geçeceğim, en kotu ihtimalle bu sisteme hangi Intel islemci gider sizce anakart ile beraber?

Vallahi hocam artik yapacak bir şey yok bu arada PUBG'da test edeyim dedim 5-10 dk cok bir fark goremedim %1'ler daha iyi gibi geldi zaten tak diye düzelecek bir şey degil sizin rehberi de uygulayacağım ekstra olarak onun disinda pes edebilirim yani olmadi Intel'e geçeceğim en kotu ihtimalle bu sisteme Hangi Intel islemci gider sizce anakart ile beraber?

+ Ekimden beri bu sorunu yasiyorum en son konu acayim dedim.

Tavsiyem R7 5800X3D alın, deneyin gelin biz de geçelim. Zaten işlemci aynı fiyat 2.el 15k diyorlar.

Ben Intel en son i5 7600K kulanıyordum. Çok zaman oldu. Benim Intel bilgim yok. @Ayhan Dönmez siz ne önerirsiniz?

Tavsiyem R7 5800X3D alın, deneyin gelin biz de geçelim. Zaten işlemci aynı fiyat 2.el 15k diyorlar.

Ben Intel en son i5 7600K kulanıyordum. Çok zaman oldu. Benim Intel bilgim yok. @Ayhan Dönmez siz ne önerirsiniz?

Vallahi hocam dediginiz mantikli ama AM4 anakart ve 5800X3D'ye para vermektense Intel daha mantikli geldi cunku AMD hateri oldum vallahi. Yarin 9800X3D'yi takip test edeceğim, dedigin gibi bir de belki sorun cozulur ya da hafifler bilmiyorum. Cok karisik dediginiz gibi