lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
2 sistem var hocam digerlerini zarar etmeden hallettim de biri iste şu anki sistem 5090 olan digeri de 4080 Super 7800X3D X670e Carbon Wi-Fi olan oyle yatiyor :D
İkisi de aynı platform, üst seviye parcalar. Hal böyle olunca sorunlarin tekrarlaması cok da uzak gelmiyor bana.

Eger UPS ile duzelmezse bence ikinci elden parcalari satin. Yeni nesil sistemlerde sorun yasamak piyango degil, normalimiz oldu.

Bence Intel CPU da denemelisin. Ya da orta segment AM4 bir sistem dene FPS kaybın olsa bile stabilitenin tadini cikarirsin. Yine aynı ise @ggbye, sen ve ben timarhaneye yatacagiz.

İkisi de aynı platform, üst seviye parcalar. Hal böyle olunca sorunlarin tekrarlaması cok da uzak gelmiyor bana.

Eger UPS ile duzelmezse bence ikinci elden parcalari satin. Yeni nesil sistemlerde sorun yasamak piyango degil, normalimiz oldu.

Bence Intel CPU da denemelisin. Ya da orta segment AM4 bir sistem dene FPS kaybın olsa bile stabilitenin tadini cikarirsin. Yine aynı ise @ggbye, sen ve ben timarhaneye yatacagiz.

Yani bu stutter olayi belirttigim oyunlarda oluyor onun disinda mesela Uncharted, Last of Us falan oynadim onlarda cok nadir oluyordu UPS'nin kotu yani sesi hadi kisin halledilir balkon dibimde zaten oraya cekerim de Yaz'da muhtemelen cok buyuk sıkıntı olur acaba ilk Intel bir islemci anakart ile mi test etsem :/

Yani bu stutter olayi belirttigim oyunlarda oluyor onun disinda mesela Uncharted, Last of Us falan oynadim onlarda cok nadir oluyordu UPS'nin kotu yani sesi hadi kisin halledilir balkon dibimde zaten oraya cekerim de Yaz'da muhtemelen cok buyuk sıkıntı olur acaba ilk Intel bir islemci anakart ile mi test etsem :/

3 sorun yaşayan kişi var, ben maddi olarak bittim. Artık birimizin adım atması gerek. Intel veya DDR4 platformuna.

Hocam ben denerim de hiç AM4 yok ya tum parcalari 0'dan alacağım ya da Intel deneyeceğim baska care yok vallahi ne yapsam bilemiyorum.

AM4 ben deniyorum, ürün spariş ettim. DDR4 sistem için sizi de etiketledim. Varsa imkan. Intel denemeniz iyi olur. Benim içinde bir Valorant oynasanız, çok memnun olurum.

AM4 ben deniyorum, ürün spariş ettim. DDR4 sistem için sizi de etiketledim. Varsa imkan. Intel denemeniz iyi olur. Benim içinde bir Valorant oynasanız, çok memnun olurum.

5600X, RTX5070 ve 4000MHz CL18 RAM ile test edeceğim.

5600X, RTX5070 ve 4000MHz CL18 RAM ile test edeceğim.
Olabilir hocam hangi parcalar ile test etmeliyim peki sizin aklinizda var mi?