lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
i9-14900K ve Z serisi bir anakart düşünüyordum. ( bu işlemci iyi ısınıyor soğutma iyi olması gerek.) Elinizde dr olmayan bir RAM olsa daha iyi olurdu.
Su an ki 420mm yetmez mi? Intel ile de uyumlu.

Su an ki 420mm yetmez mi? Intel ile de uyumlu.
Ram olarak https://www.amazon.com.tr/G-SKILL-D...24749175019&psc=1&language=tr_TR&gad_source=4

diger pcde bunun 2x32 hali var uygunsa

Dosya Ekleri

• IMG_2157.webp
    IMG_2157.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 26

Bizim burada voltaj dalgalanması çok olduğu için UPS yerine voltaj regülatörü aldım; zaten aküyle işim yok, benim için önemli olan voltajın sabit kalması. Regülatörü kasanın üstüne koydum ama CRT monitörü çalıştırdığımda ekranda ciddi titremeler fark ettim, garip dalgalar ve haleler oluşuyor. Büyük bir manyetik alan var gibi duruyor. Bir de USB girişlerinin olduğu bölgede 2 modem ve koca bir voltaj regülatörü var; bunlar USB portlarında parazite sebep olur mu diye düşündüm. Kablosuz aygıt kullanmıyorum, sistemim i9-11900K + Z490-E ama yine de içime bir şüphe düştü 😄 (emı), USB veri yollarında 'görünmez' bir parazite veya sinyal kirliliğine yol açma ihtimali nedir?

Sonu 20M ile bitiyor, çok tehlikeli. 20-21A olandan şaşmayın.

Bizim burada voltaj dalgalanması çok olduğu için UPS yerine voltaj regülatörü aldım; zaten aküyle işim yok, benim için önemli olan voltajın sabit kalması. Regülatörü kasanın üstüne koydum ama CRT monitörü çalıştırdığımda ekranda ciddi titremeler fark ettim, garip dalgalar ve haleler oluşuyor. Büyük bir manyetik alan var gibi duruyor. Bir de USB girişlerinin olduğu bölgede 2 modem ve koca bir voltaj regülatörü var; bunlar USB portlarında parazite sebep olur mu diye düşündüm. Kablosuz aygıt kullanmıyorum, sistemim i9-11900K + Z490-E ama yine de içime bir şüphe düştü 😄 (emı), USB veri yollarında 'görünmez' bir parazite veya sinyal kirliliğine yol açma ihtimali nedir?

İhtimal dahilinde. Manyetik alan oluşturması olası. Online UPS açısından kafa rahat ama fan değişmek lazım. Garanti dışı bırakıyor bu işlem de. Onun haricinde regülatör dışında seçenek yok gibi.