snowmanero

Çalışkan
Neredeyse altı-yedi aydır Rage:MP'de kasmalar yaşıyorum, bazen karakter yürürken bile oyun deli gibi kasıyordu. Format attığımda düzelmişti, bir ay sonra aynı olay tekrar başlamıştı, yine format attım. Şubattan beri her ay format atıyorum bilgisayara. Artık sadece ay değil, her haftada atıyorum ve bu gına getirdi. Sürücülerim güncel, fakat yine Rage:MP'de bir sunucuda oynarken oyunum deli gibi kasıyor. DDU üzerinden driverları mı sıfırlayayım? Ne yapacağımı bilemedim, cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sistem özelliklerim:
8 GB RAM var, 250GB SSD'im var, Rage:MP'yi orada tutuyorum, 500 GB HDD'im var, GTA V'i de orada tutuyorum. GTX 950 ekran kartım var, işlemcim ise Intel(R) Core(TM) i5-3330 CPU @ 3.00GHz 3.20 GHz. Format attıktan sonra bir hafta boyunca oyunu 60-90 arası oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dereceleri, sistem kullanım yüzdelerini bir atabilir misiniz? Frekansları falan da mümkünse. Kasma sürekli mi oluyor yoksa bir zaman sonra ara ara bir FPS düşüyor?

1755611585034.webp

Bu ayarları deneyebilir misiniz?

Deneyelim.

Hocam dereceleri, sistem kullanım yüzdelerini bir atabilir misiniz? Frekansları falan da mümkünse. Kasma sürekli mi oluyor yoksa bir zaman sonra ara ara bir FPS düşüyor?

Şimdi oyuna giriyorum, Geforce'un istatistiklerini atacağım. Kasma kalabalık yerlede, arabaların fazla olduğu yerlerde ve araba sürerken kasıyor.

@nisaa evet, cef ve Low quality server Assets'i açınca sunucu içerisinde 80-90 MP/H ile araç sürüyorken ekstrem bir kasış yok. Ara ara drop giriyor. GPU sıcaklığı altmış beş-yetmiş arasında git gel yapıyor, 1417 MHz, 0V 70W civarları ve 3304 MHz (pek bilgim yok, karışmışsa pardon.) GPU kullanımı %50-%70 arası, CPU %90'larda. Hava karardığında tekrar bakacağım.

Edit: Tammen düzelmedi, hala drop yiyorum.

Son düzenleme:
%0.1 FPS değerlerine bakabilir misiniz? Aklıma çok bir şey gelmiyor maalesef... Belki dokuları vs yüklersen işlemci ve SSD'ye yük biniyordur.

Eki Görüntüle 175759
@nisaa ev içerisindeyken aldım fotoğrafı, sağdaki %0.1 FPS değeri olmalı.

Beşe düştü. :D

Çok düşük çıkmış hocam, droplardan sonra falan düşer genelde bu değer, birçok sebebi olabiliyor şundan kaynaklıdır diyemiyorum o yüzden. Zamanında bende yaşamıştım fakat benim sorunum SSD'den di. NAND'lar kötü olduğu için USB bellek gibi okuma yazma hızı olduğu için model yüklerken, oyuna girerken ya da hızla giderken sürekli sizdeki gibi drop yiyordum.

Aklıma bir şey gelmedi droplar için 😞

Çok düşük çıkmış hocam, droplardan sonra falan düşer genelde bu değer, birçok sebebi olabiliyor şundan kaynaklıdır diyemiyorum o yüzden. Zamanında bende yaşamıştım fakat benim sorunum SSD'den di. NAND'lar kötü olduğu için USB bellek gibi okuma yazma hızı olduğu için model yüklerken, oyuna girerken ya da hızla giderken sürekli sizdeki gibi drop yiyordum.

Oyuna girerken ve model yüklerken sıkıntı yok, onun dışında deli gibi bir kasış var. Tek çözümü format oluyor bunun, ne yapsam bilmiyorum.