Yıllardır söylüyoruz. Abi Çinli firma değil İsveç (ülkeyi net hatırlamadım) geri aldı zırvası ile foruma gelen Opera forum çalışanları ve RGB diye ölümüne savunan çocukların tarayıcısı.

Opera arayüzünü seviyorsan Vivaldi bakılabilir.
Gizlilik diyorsan Brave, LibreWolf veya Firefox.
Veya veri çok önemli değil diyorsa Chrome veya Edge. Edge içerisinde Opera'da da olan video iyileştirme var.

Brave tavsiye ederim. Eğer gecko tabanlı browser denerim derseniz Waterfox, LibreWolf veya Zen Browser deneyebilirsiniz.

Bir de içimde kalmasın. Bu Opera sadece reklam vermede çok iyi. Sosyal medyadaki meme hesapları ve yayıncılara, yayında kullan diye akıttıkları paralar.

Tarayıcıyı geliştirmek yerine de, Teknobiyotiğin taktiği gibi dur beyaz yakalı için de beyaz temalı tarayıcı yapalım saçmalıkları falan. Teknobiyotik beyaz yakalı için mini PC satmasına benziyor. Çünkü oyun bilgisayarlarında kandırabileceği bir kitle yok. Neyse en azından o tarafta da fason üretim ile soğutma ve kasa satarak tutunuyorlar. Taktik saçma değil bu arada alınmasınlar, ama Opera açısından saçma bence. Çünkü işi böldükçe tarayıcının sorunları katlanarak büyüyor.

Ha yine de kullanabilirsiniz. Ama en azından VPN falan kullanmayın. Yani VPN kullanıyorsanız da gizli olmadığınızı bilin.

Hayatım boyunca chromeium tabanlı tarayıcılar kullandığımdan ne farkları olduğunu bilmiyorum.
Konuyu açtığımdan beri bende bakınıyordum ortak kanı Brave şeklinde. Tavsiyeler için teşekkürler.
[Birkaç dakika içinde çözüldü olarak işaretleyeceğim]

Önerebileceğiniz bir tarayıcı var mı?

Brave, Chrome, Ungoogled Chromium, Firefox.
uBlock Origin (Chrome için uBlock Origin Lite) kur, Brave kullanacaksan hiçbir şey kurmana gerek yok. Keyfine bak. Diğer Opera gibi tarayıcılar zaten Chromium altyapısını kullanıyor, bağlı kalmak için hiçbir neden yok.

Aşırı uç seviye kullanıcı değilim sadece delirtmesin ve aradığımı bulayım yeter.
Şimdi şunu anlamış değilim: Burada bahsetmek istediğiniz şey, arama sonuçları mı yoksa tarayıcıdan beklediğiniz özelliklerin olması mı?"
Güvenlik olarak pimpirikli değilim sadece Opera'nın yaptığı bu rezillik kadar olmasın yeter. Opera GX'i de kullanımının rahat ve hızlı olmasından dolayı tercih etmiştim. Öncesinde Chrome ve Yandex kullanıyordum.
Pimpirikli demenizi doğru bulmuyorum. Ben de o zaman güvenlik konusunda pimpirikli bir insan olmuş oluyorum. Neyse, tarayıcı önerisi istemiştiniz; Zen tarayıcıyı öneririm. Son güncelleme 1.12b ile Firefox sürümü de 138 oldu. Baya hızlı geliştirilen bir tarayıcı.