@LH44 @Bandırmalı1965 DDR5'te 0.32 ns artık mümkün. :D tRFC1 değeri normalde 120 ns altı imkansıza yakın. Çok özel seçmece dr tek 16'lık modüller var. Onlar 90 ns stabil açıyor. Şimdi oldu sana 0.32 ns, daha da inemez herhalde.

Rtp ile anlattığım şekilde teste alıp HWiNFO sensörleri paylaşırsın. 90 dakika hata yoksa stabildir.

Eki Görüntüle 221222

Mevzu bu yani.

Çok teşekkür ederim hocam.

@Bandırmalı1965 hoca belki LN2 ile mutlak sıfır -273.15 °C derece, 0 Kelvin'e yaklaştırırsa 0.0000000001 ns mümkün olabilir. Şu anda ambient'te bunun altı daha olmaz gibi. @LH44

@LH44 Şimdi bu konular çözüldü olabilseydi ikimiz de 5K olmuştuk. Nasip kısmet değilmiş diyebilir miyiz? @Marix ile yarışacaktım sözde, kendisi beni 10'a katladı. 40 fırın ekmek daha yememiz lazım.

@LH44 Paralı veriyorlar bu hizmeti artık, paralı verenin de ayarladığı ayarları kendi gözünle gördün. Bizim yerli Buildzoid'in verdiği ayarları zaten biliyorsun. Bence fazla söze gerek yok.

@EleveNz Bu arada unutmadan ileteyim, B650 çipsette MCR-PDM ikilisi hep Disabled konumda kalacak. Yoksa stabil kalamıyor, mavi ekran veriyor halen. X870-B850 çipsette MCR Enabled iken PDM Disabled kalabiliyor, o da bir müddet sonra tekrardan trainliyor. Genel anlamda AM5 sokette MCR-PDM kapalı kalması gerekli. Eğitimi hafızada tutmasın, sıfırdan trainlemesi en iyisidir uzun vade.

Son düzenleme:
@Bandırmalı1965 hoca belki LN2 ile mutlak sıfır -273.15 °c derece, 0 Kelvin'e yaklaştırırsa 0.0000000001 ns mümkün olabilir. Şu anda Ambient'te bunun altı daha olmaz gibi. @LH44

@LH44 şimdi bu konular çözüldü olabilseydi ikimiz de 5K olmuştuk. Nasip kısmet değilmiş diyebilir miyiz? @Marix ile yarışacaktım sözde, kendisi beni 10'a katladı. 40 fırın ekmek daha yememiz lazım.

@LH44 paralı veriyorlar bu hizmeti artık, paralı verenin de ayarladığı ayarları kendi gözünle gördün. Bizim yerli Buildzoid'in verdiği ayarları zaten biliyorsun. Bence fazla söze gerek yok.

@EleveNz bu arada unutmadan ileteyim, B650 çipsette mcr-pdm ikilisi hep disabled konumda kalacak. Yoksa stabil kalamıyor, mavi ekran veriyor halen. X870-B850 çipsette mcr enabled iken pdm disabled kalabiliyor, o da bir müddet sonra tekrardan trainliyor. Genel anlamda AM5 sokette mcr-pdm kapalı kalması gerekli. Eğitimi hafızada tutmasın, sıfırdan trainlemesi en iyisidir uzun vade.

Hocam iyi akşamlar 2-3 güne işlemciyi 9800X3D ile değiştireceğim bu ayarları aynen geçirmeyi düşünüyorum sıkıntı çıkar mı?

Hangi ayarları? Köprünün altından çok sular aktı. Zen iletirsen bakayım.

Buyurun hocam.

görsel_2026-02-08_232651001.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Açar birebir, sorun olacağını sanmam. Rtp ile teste bakarsın. iGPU kapat, Nitro ayarlarını uygularsan sorun olmaz.

Bunun üzeri AM5'te fanteziye kaçıyor, gerekli değil.

Bench için gerekli, gaming için lüzumsuz.

İşlemciyi değiştirdikten sonra BIOS'u sıfırlamam gerekli değil mi hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biraz önce yeni işlemciyi taktım ve verdiğiniz ayarları uyguladım sonuçlar böyle.
Ve maalesef mavi ekran yedim hocam BAD_POOL_CALLER diye.

Eki Görüntüle 226401

IMC tırt olabilir, 2233 FCLK dene. Predictive açabilirsin 2200-2233 FCLK için. Stabil kalamazsa ya da Boot etmezse 1-2-1 yerine 1-3-1 Nitro kullanırsın. RAM'den yana sorun yok da IMC açamayabilir 1-2-1. Silikon kötü denk gelmiştir. Diğer ayarları eksiksiz yaptığından emin ol. Ayrıca Normal Mode deneyebilirsin Bank Refresh Mode kısmını. İkisinin IMC yükü farklı. SoC 1.3'e kadar denenir, VDDP 1.15'e kadar denenir yine. Çözümler bunlar. RTP ile bakarsın. Normal Mode alırsan tRFC kısımları değişecek. Mixed için sendeki tRFC kısımları uygun. Kıyasla ikisini ayrıca.

1770825709558.webp