Dosya Ekleri

• görsel_2026-08-26_194411844.webp
    görsel_2026-08-26_194411844.webp
    72,7 KB · Görüntüleme: 8
Hepsini yaptım ve Memory context restore kapalı kalması daha uygundu değil mi hocam.

Daha uygun. Burst 1X iken süre daha da kısalır. iGPU, MCR, PDM disabled uygundur. Normalde Apex'te dahası da zorlanır ama vakit kaybetme diye böyle bir şey önerdim. Faydası az olur senin için, yoksa 6400 CL26'lar ya da 8200'ler zorlanabilir. Uzaktan zor sadece, biraz kendin öğrenip pratik yaparak ve aktif soğutma eşliğinde başarılabilir ancak...

Daha uygun. Burst 1X iken süre daha da kısalır. iGPU, mcr, pdm disabled uygundur. Normalde Apex'te dahası da zorlanır ama vakit kaybetme diye böyle bir şey önerdim. Faydası az olur senin için, yoksa 6400 CL26'lar ya da 8200'ler zorlanabilir. Uzaktan zor sadece, biraz kendin öğrenip pratik yaparak ve aktif soğutma eşliğinde başarılabilir ancak...

Anladım hocam, mcr, pdm ve IGPU'yu kapalı (disabled) tutuyorum o zaman. Mcr kapalıyken boot süresi bir tık uzuyor ama CS2'deki 1% Low kararlılığı ve sıfır mavi ekran/stutter için değer.
Apex'in kutusundan çıkan ROG fan kitini de kenara ayırdım. İleride kendim biraz pratik yapıp aktif soğutmayı RAM'lerin üzerine kurduğumda 6400 CL26 veya 8200 MHz denemeleri için kapınızı tekrar çalarım. Yönlendirmeleriniz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Anladım hocam, mcr, pdm ve IGPU'yu kapalı (disabled) tutuyorum o zaman. Mcr kapalıyken boot süresi bir tık uzuyor ama CS2'deki 1% Low kararlılığı ve sıfır mavi ekran/stutter için değer.
Apex'in kutusundan çıkan ROG fan kitini de kenara ayırdım. İleride kendim biraz pratik yapıp aktif soğutmayı RAM'lerin üzerine kurduğumda 6400 CL26 veya 8200 MHz denemeleri için kapınızı tekrar çalarım. Yönlendirmeleriniz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu RAM timing'ler üzerine 9850X3D'de PBO'ya yoğunlaşırsan katkı daha fazla olur sende, PBO'yu test etmesi daha zor ama. VT3 ile 2-3 saat bakmak lazım minimum. Sınırda bir değerse oyunlarda stuttering ya da crash sebebiyet verebiliyor aralıklı. FCLK 2167-2200 denenebilir, bunların hepsi teste tabi tutulması lazım. VT3 hataları saptamada başarılı şu anda Ryzen'de.

Digi+VRM'den CPU Power Phase Extreme çektiler, bunu T.Prob alman çok daha mantıklı senin. 2-3 derece kar elde edersin...

@EleveNz Bu ikiliyi Preamble şeklinde aratıp 3 tCK yaparsın. Bank Swap APU deneyebilirsin... ARd 0 33-33 match'ler sende. Test edip emin olmanda fayda var, FCLK ile birlikte. RAM Test Pro 1.5.0 uygundur test için.

1787763545109.webp

Hata alırsan VDDP 0.95'ten 1.05/1.1 denersin...

Son düzenleme: