Hocam eğer sadece bilgisayarın açılma hızını etkileyip ileride sorun çıkarma ihtimali varda DDR training runtime reduction ayarını kapatayım.

Sadece açılma hızı ile alakalı, başka bir şeyle ilgisi yok ama bu ayar açık iken süre ciddi kısaldığı için sorun yaratma potansiyeli var. Yok diyemeyiz. Test edilip emin olunması lazım. TM5 0.12.3 sürümü iletmiştim, onunla anlattığım şekilde teste alın. İyice emin olun yani bu ayar aktifken, öyle söyleyeyim.

Sadece açılma hızı ile alakalı, başka bir şeyle ilgisi yok ama bu ayar açık iken süre ciddi kısaldığı için sorun yaratma potansiyeli var. Yok diyemeyiz. Test edilip emin olunması lazım. TM5 0.12.3 sürümü iletmiştim, onunla anlattığım şekilde teste alın. İyice emin olun yani bu ayar aktifken, öyle söyleyeyim.

Ben gene de kapatayım hocam açılma hızı o kadar da önemli değil. Yeterki en güvenli en stabil ayarlara sahip olayım.

DDR Training Runtime Reduction Enabled aldığın için süre çok kısaldı, problem çıkartabilir bu ayar. Oyun özelinde de problem yaşatırsa Disabled çekersin bunu geri. Sürenin uzaması çok önemli değil, günde 1 kere PC açılıyor zaten. B650 çipsette MCR Enabled iken PDM Disabled kalamıyordu. Güncel halini bilmiyorum, B650 çipsette mavi ekran sebebiydi yani. O yüzden çok sağlıklı değil. Zaten kısmi OC profillerde MCR kapatılması lazım, uzun vade için daha iyi AMD'de.
Biz açmış miydik

Eki Görüntüle 258141

Siz B850M-K sipariş geçin şimdiden, MSI isterseniz çöpe atın isterseniz de 2. elden sarı siteden gönderirsin ama alan kişiye de yazık. İmha edilmesi taraftarıyım.

B850M-K ile bu ayarlar sorun olmuyor, tekte açacaktır. @SalimBdk

Muhtemelen B850M Force alacağım o daha donanımlı duruyor ama sen daha iyi bilirsin abi ikisi arasından hangisi alınmalı.

Patriot böyle deneyebilirsin, MSI dikiş tutmuyorsa yapacak bir şey yok. Sende kapalı idi bu ayar.

1781733836329.webp

Muhtemelen B850M Force alacağım o daha donanımlı duruyor ama sen daha iyi bilirsin abi ikisi arasından hangisi alınmalı.

İkisi de uygun, belli başlı farkları var. Kırpık modeller.

Sistemi daha stabil, daha güvenli yapmak için önereceğiniz başka bir ayar var mıdır hocam?

Bu rehberdeki ayarlar, ek tuning ayarları ve anakarta özel ayarlar başlıkları.