LH44

Üstün
Yer
Aydın

Şu videodan sonra kafama takıldı ve sonunda yapmaya karar verdim.
Lakin adamakıllı bir fan bulamadım.

Screenshot_20251004_105732_Amazon Shopping.webp

Nebi'nin videosunda kullandığı fandan 2 tane almaya kalksam 1.500 TL tutuyor.

Screenshot_20251004_105649_Amazon Shopping.webp

8cm almaya kalksam 1.100 TL civarı tutuyor ki sığacağının da garantisi yok.

2. el olur sıfır olur fark etmez, alternatif önerileriniz var mıdır?

@Ayhan Dönmez @20424

Son düzenleme:

Alternatif almayın hocam. Fan işi ile ben çok uğraştım. Zamanında GTX 1080'e Noctua fan da taktım. Arkadaşlara farklı fan da takmıştım. Noctua'nın verimini vermiyorlar. Sessiz ve cidden iyi soğutuyorlar. Kredi kartı ile alıp geçin bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alternatif almayın hocam. Fan işi ile ben çok uğraştım. Zamanında GTX 1080'e Noctua fan da taktım. Arkadaşlara farklı fan da takmıştım. Noctua'nın verimini vermiyorlar. Sessiz ve cidden iyi soğutuyorlar. Kredi kartı ile alıp geçin bence.
Bana da bulamayacağım gibi geliyor. Şansımı deneyeyim dedim. 😃

RAM'ler o kadar ısınıyorlar mı? Fana gerek yok bence o kadar ama illa alacağım diyorsanız videodaki Noctua'nın fanlarını alsanız iyi olur. Fan piyasasının en iyilerindendir.

RAM'ler o kadar ısınıyorlar mı? Fana gerek yok bence o kadar ama illa alacağım diyorsanız videodaki Noctua'nın fanlarını alsanız iyi olur. Fan piyasasının en iyilerindendir.
O kadar ısındığından değil. OC ile uğraşacağım için almaya karar kıldım.
@Ayhan Dönmez sağ olsun. 😁

Evet, Noctua fan piyasasının en iyilerinden fakat fiyatları da bir o kadar iyi. 🙂

RAM'leriniz kaç dereceye çıkıyor? Ben 1.7V ile çalıştırıyorum testte 54 derece üzerine çıkmadı. Normal kullanımda 42 43 derece oluyor. Şu an değil ama ilerisi için benim de fan koyma planım var çünkü.

RAM'leriniz kaç dereceye çıkıyor? Ben 1.7V ile çalıştırıyorum testte 54 derece üzerine çıkmadı. Normal kullanımda 42 43 derece oluyor. Şu an değil ama ilerisi için benim de fan koyma planım var çünkü.
Daha almadım RAM'leri. Ön hazırlık diyelim aklımda 2x24 8000 MHz veya 2x32 6000 MHz var.
İkisinde de amacım olabildiğince verim almak. Alacağım işlemci de 9950X.
Çift CCD olduğu için 8000 MHz'de ve daha düşük CL değerlerinde sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. 6000 MHz için de CL değerini zorlayacağım.

@Ayhan Dönmez @20424

Ciddi OC yapmıyorsanız bunun size hiçbir faydası olmaz.

Cidden bilmediğim için soruyorum, gerçekten ramler ısındığı için ciddi performans kaybederler mi? Üzerlerindeki soğutucu yetersiz midir? Agresif OC yapılmadığı sürece videodaki gibi fan takmanın mantığı var mıdır?

Cidden bilmediğim için soruyorum, gerçekten ramler ısındığı için ciddi performans kaybederler mi? Üzerlerindeki soğutucu yetersiz midir? Agresif OC yapılmadığı sürece videodaki gibi fan takmanın mantığı var mıdır?
Agresif OC yapılmadığı sürece RAM'lerin üzerinde bulunan pasif soğutucular yeterli oluyor genelde.