32 GB bir süre daha rahat rahat yetecek gibi. Yani şu fiyatları görünce 64 GB mı alsaydık zamanında diyorum. Dehşete kapılıyorum fiyatları görünce. Hafıza kartlarının bile fiyatları uçmuş saçma şekilde.

Ayhan kaç sene daha götürür bizi 32 GB DDR5 RAM'ler sence? @Ayhan Dönmez

32 GB bir süre daha rahat rahat yetecek gibi. Yani şu fiyatları görünce 64 GB mı alsaydık zamanında diyorum. Dehşete kapılıyorum fiyatları görünce. Hafıza kartlarının bile fiyatları uçmuş saçma şekilde.

Ayhan kaç sene daha götürür bizi 32 GB DDR5 RAM'ler sence? @Ayhan Dönmez

Gaming için konuşuyorsak daha gideri çok var, 4K'da dahi sorun yok... Önümüzdeki 5 yıl götürür rahatlıkla ki şu anda benim Win11'de boşta RAM kullanımı 1.5 GB olduğu düşünülürse...

İşin içine diğer faktörler girdiğinde kapasite ön plana çıkıyor, gaming apayrı bir durum. Oyun makinesi ise 2x32 çok anlamı yok.

Gaming için konuşuyorsak daha gideri çok var, 4K'da dahi sorun yok... Önümüzdeki 5 yıl götürür rahatlıkla ki şu anda benim Win11'de boşta RAM kullanımı 1.5 GB olduğu düşünülürse...

Genel olarak da çok yeterli öyleyse? Oyun nadir, genellikle gündelik işlemler için de o zaman fazlasıyla yeter diyorsun? Render falan almıyorum tabii. Oyunu da 2K tercih ediyorum, hikaye odaklı zaten arada bir oda genelde.

Genel olarak da çok yeterli öyleyse? Oyun nadir, genellikle gündelik işlemler için de o zaman fazlasıyla yeter diyorsun? Render falan almıyorum tabii. Oyunu da 2K tercih ediyorum, hikaye odaklı zaten arada bir.

Render, yapay zeka vs. mevzuları yoksa gündelik ve gaming sıfır sıkıntı olur... Bu ikisini hedefliyorsan zaten sistemi komple değişmek lazım, her işe yönelik sistem ayrı nihayetinde.

DDR1 440 CL2.5 2.7V devam Hynix D43 bellek coşturuyor.

WhatsApp Image 2026-05-27 at 20.40.21.webp