bahacprz

Uzman
Yer
Muğla/Bodrum
RAM krizi hakkında Reels gördüm.

Genelde anlatılan, RAM fiyatlarının arz sıkıntısı ve yüksek talep nedeniyle arttığı yönünde. Ancak izlediğim bir videoda bunun aksine, DRAM pazarını büyük ölçüde elinde bulunduran Samsung, SK Hynix ve Micron'un üretim politikaları nedeniyle fiyatların uzun süre yüksek kaldığı iddia ediliyordu.

Videoda ayrıca bu firmalar hakkında fiyat manipülasyonu veya rekabete aykırı davranış iddialarıyla dava açıldığından da bahsediliyordu.

Şu an gerçekten böyle bir şey var mı? İzlediğim kişi 3K takipçili bir kanal büyük teknoloji kanallarından bunu duymadım.

İzlediğim kişi 3K takipçili bir kanal büyük teknoloji kanallarından bunu duymadım.
Ilginc...

(Son video 3 saatlik bir belgesel)

Bunun disinda DRAM piyasasinda market payinin sadece 3 tane buyuk firmada oldugu ve vaktinde price fixing mevzusundan dolayi anti-trust davalari yedikleri dogru. 2. videoda da bahsedildigi uzere Micron'un US hukumetiyle anlasmali isler dondurdugu de dogru.

Kisacasi bu RAM fiyatlarinda evet, arzin talebi gecmesi gibi bir durum var ancak ayni zamanda arka planda da sacma sapan isler donmuyor degil. Yanlis konusmamis izlediginiz kisi kimse artik.

Ilginc...

(Son video 3 saatlik bir belgesel)

Bunun disinda DRAM piyasasinda market payinin sadece 3 tane buyuk firmada oldugu ve vaktinde price fixing mevzusundan dolayi anti-Trust davalari yedikleri dogru. 2. videoda da bahsedildigi uzere Micron'un us hukumetiyle anlasmali isler dondurdugu de dogru.

Kisacasi bu RAM fiyatlarinda evet, arzin talebi gecmesi gibi bir durum var ancak ayni zamanda arka planda da saçma sapan isler donmuyor degil. Yanlış konusmamis izlediginiz kisi kimse artik.

Oturup detaylıca izleyeceğim hepsini. Teşekkür ederim bilgi paylaştığınız için.