31006

Çalışkan
Merhaba dostlar, iyi sosyaller. YKS sınavından sonra bilgisayar toplamayı ya da dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Şu an fiyatlara bakınca dizüstü bilgisayar almak daha makul geliyor.

İçinde olduğumuz RAM krizi kaç ay ya da kaç sene sürer? Görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zekaya neden balon diyorsun hocam?
Yapay zeka şirketlerinin piyasa değerleri tamamen onların ileriki yıllardaki gelişmelerine karşın şekillenmiş şekilde. Eğer bir süre sonra teknolojide tıkanma yaşanırsa ki yüksek ihtimalle yaşanır, bu yapay zeka şirketlerine destek veren şirketler desteklerini çeker. Bu piyasanın güvenini sarsar ve yapay zeka şirketleri de dibi görür.
Kara Perşembe vari bir şeyler olur kısacası.

Merhaba dostlar, iyi sosyaller. YKS sınavından sonra bilgisayar toplamayı ya da dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Şu an fiyatlara bakınca dizüstü bilgisayar almak daha makul geliyor.

İçinde olduğumuz RAM krizi kaç ay ya da kaç sene sürer? Görüşlerinizi bekliyorum.

AI olduğu sürece ki bu noktadan sonra kimse durduramaz RAM krizi bitmeyecek hatta diğer bilişenlere bile sıçrama ihtimali yüksek.

Pekte balon gibi durmuyor oysa ki ;

Niye herkes balonu bir "hakaret" olarak görüyor anlamış değilim.
Balon üflerken hızlı şişen, sınırını aştığınızda da patlayan bir şey.
Yapay zeka da diğer teknolojiler gibi bir süre sonra hızla gelişmeyi bırakacak. Eğer yapay zekanın gelişmesi hakkındaki umut bir anda kesilirse yapay zeka tıpkı balon gibi patlar.

Eğer kriz sona ermezse ileride hepimiz NVIDIA gibi güçlü şirketlerin Cloud oyun sunucularına bağlı kalacağız.