Hocam bir şey sormak istiyorum bende Kingston Beast 32 GB 6000 MHz CL36 Hynix'a die tek modül RAM var, buna overclock yapmak mantıklı mı? Genelde gördüğüm kadarıyla OC'leri CL30 RAM üzerinden yapıyorlar. CL değerinin ayarlarda bir farkı var mıdır?
Tek önemli nokta Hynix IC kullanıyor olması, bu olduktan sonra isterse 5200 CL40 olsun. Davranış ve karakteristik tıpatıp aynı. Hiç fark olmaz, istersen CL24 yaparsın. Ama günlük kullanımda aktif soğutma yoksa 6000 CL28-6200 CL28 civarlarında takılmak lazım. Tek modüle de faydası olur, DDR5'te Single Channel olması aşırı sorun değil 2x32 bit olduğu için. Ama Dual her zaman ilk tercih olmalı.

Tek önemli nokta Hynix IC kullanıyor olması, bu olduktan sonra isterse 5200 CL40 olsun. Davranış ve karakteristik tıpatıp aynı. Hiç fark olmaz, istersen CL24 yaparsın. Ama günlük kullanımda aktif soğutma yoksa 6000 CL28-6200 CL28 civarlarında takılmak lazım. Tek modüle de faydası olur, DDR5'te Single Channel olması aşırı sorun değil 2x32 bit olduğu için. Ama Dual her zaman ilk tercih olmalı.
Bütçeden dolayı tekte kaldık şimdilik :) Sistemi yeni topladım biraz daha kullandıktan sonra OC işlemlerine bakmayı planlıyorum.
Teşekkür ederim.

Hocam ek olarak şöyle bir konu açmıştım müsait vakitte bakabilir misin rica etsem. @Ayhan Dönmez

PBO ve co olaylarını hiç bilmiyorum. Evet hocam anakart diyecektim :D yoğun bir gün içine sıkıştırınca zihnim bulandı. Peki tüm bu ayarlamalar sonucu farklar neler oldu sizin fark ettiğiniz?
Söylemeyi unuttum. Bu videoyu izleyin PBO açıklaması var. Özetle işlemciye pozitif ya da negatif olarak hız aşırtma yapmaktır.

Tamam hocam. Bir de RAM'leri test etmek gerekir bu işlemlerden sonra bana hangi uygulamalari önerebilirsiniz?
1765572490396.webp

@Valknut Heatsink removal sonrası naked PCB'ye şu şekilde aktif soğutma yaparsan işler çözülür gibi.

@LH44 RAM'leri izopropile yatır, çıplak PCB'ye böyle Push-Pull üfleteceksin. Konu açarsın, @Bandırmalı1965 hoca ile XOC konunuza konuk olurum :D

@Bandırmalı1965 Hoca bu haldeyken 2v yemez mi diyorsun?

1765573112521.webp

1765573609504.webp

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 210115

@Valknut Heatsink removal sonrası naked PCB'ye şu şekilde aktif soğutma yaparsan işler çözülür gibi.

@LH44 RAM'leri izopropile yatır, çıplak PCB'ye böyle Push-Pull üfleteceksin. Konu açarsın, @Bandırmalı1965 hoca ile XOC konunuza konuk olurum :D

@Bandırmalı1965 Hoca bu haldeyken 2v yemez mi diyorsun?

Eki Görüntüle 210121

Eki Görüntüle 210125
Nükleer reaktör soğutuyorsunuz galiba hocam. :hehehe:

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 210115

@Valknut heatsink removal sonrası naked PCB'ye şu şekilde aktif soğutma yaparsan işler çözülür gibi.

@LH44 RAM'leri izopropile yatır, çıplak PCB'ye böyle push-pull üfleteceksin. Konu açarsın, @Bandırmalı1965 hoca ile xoc konunuza konuk olurum :D

@Bandırmalı1965 hoca bu haldeyken 2V yemez mi diyorsun?

Eki Görüntüle 210121

Eki Görüntüle 210125

Yemez hocam isterse uzayda yapalım tıkanır ama bu sistemde fena ha.

Eki Görüntüle 210115

@Bandırmalı1965 Hoca bu haldeyken 2V yemez mi diyorsun?

Eki Görüntüle 210121

Eki Görüntüle 210125

Bir ilerisi sivi nitrojen artik :D