Bütçe
3000
Son düzenleyen: Moderatör:
1770131338308.webp

1770131346619.webp

30 derece sabit istiyorsan @Bandırmalı1965 ile Heatsink kaldıracaksın. Heat Gun ya da İzopropil ile. Sonrasında naked PCB Push-Pull üfletirsen çözülür.

Çünkü ekran kartındaki sıcak hava backplate kısmından RAM'lerin olduğu yere ısı veriyor 10-15C arttırıyordu bellek ısısını. Ben de orayı örtmüştüm. Sonra daha farklı çözüm buldum.

Belleklerdeki heatsink kısmı genelde plastik oluyor, bu da ısıyı hapsediyor. Ekran kartı ve yaz sıcağı birleşirse soğutma imkansıza yakın. Dediğim metod uygun diye düşünüyorum. Watercool harici en verimlisi böyle oluyor. Custom heatsink ya da Water Block harici en ideal çözüm.

Gecikme ile ilgili problemlerimi biliyorsun. Riser gecikme yaratacağına eminim.

Gen5 Riser iş görür. Bir de @Bandırmalı1965 ile Heatsink soyun. Naked PCB üfletirsen 30-35 sabit kalır. Ötesi imkansız. Heatsink değişmen lazım aluminyum, termal pad + macun uygulaması yapman lazım ya da Water Block olacak. Başka türlü IC soğutamazsın.

Oyun oynarken RAM'lerimi 30 dereceyi geçmeyecek şekilde ayarlamak istiyorum. Hava soğutma kullanıyorum. Direk RAM'lerin üzerine fan bırakamıyorum. RAM'e doğru üfleyecek bir kasa veya başka bir öneriniz var mı sıvı soğutma yukarıya takılı değil 120mm fan baglanıyor kelepçe falan tuturabiliyorum. Görüntü bozuyor ve istediğim soğutmayı sağlamıyor. Sesiz çalışacak, kasaya ve anakarta montajı yapılmayan bir fan ayarlasam kasanın içine konumlandırsam nasıl olur? Böyle bir ürün var mı? Prizden gücü cekse daha iyi olur ses takıntım çok yok oyunlarda konuşurken karşıya fan sesi gitmesin yeter.

Not: Hız aşırtma uyguluyorum.

@Ayhan Dönmez @LH44 @Bandırmalı1965 Air cooler unvanını hak edecek şekilde öneri bekliyorum.

@michaelscofield düşüneceniz nedir?

En basiti blower uygulamak küçükte olsa etkili olacaktır (RAM'ın dış soğutucusunada bağlı)

Daha da ileri gitmek isterseniz watercool sistemi kurun ama pahalı ve gereksiz türkiyedede pek yok ayrıca RAM'in dış soğutucusunu sökmeniz gerek hocam en etkili soğutma için.

LN2 zaten Ultra gereksiz 🙃 dünya rekoruna koşmuyorsanız gereksiz.