muhammetaktas122
Uzman
RAM takılı değilken DRAM ışığı yanıyor.
Hocam ama yanık vs yok işlemcide baktımRAM+CPU öldürmüşsün 2.07 veriyor MSI kart çünkü, ASUS gibi değil. Eğer ASUS'ta VDD 2.07 verseydin sadece RAM öldürürdü, senin senaryoda bellek kontrolcü + RAM beraber ölmüştür.
CPU belki şanslıysan hala hayatta olabilir, ama bellek kontrolcüsü olmadan yoluna devam eder.
Tool'dan 1.35 SoC yerine 135v SoC verince çip yanmamıştı mesela, ani bir shut down sonrası 3-5 tekleme ile beraber düzelmişti, işlemci ne yaparsan yap kolay yanmaz, bozulmaz, güncel çipler için geçerli. Zaten 130v SoC istese de veremez, o mevzu ayrı. Sendeki durum MSI kart BIOS olarak daha olgunlaşmadığı için, 1.4v üzerini kırmızı göstermekle birlikte, HVM açtığında 2v verdiğinde Memory Controller Voltaj'ı da 2v ayarlamakta, 1.55 üzeri slow burn'dur, sen 2v vermiş oldun, SoC verseydin çip yanardı, onun 1.3v limiti var, VDDIO kolay kolay insta kil atmaz, senin durumda DRAM arızası mevcut, Dual Rank 2v'da IC'ler patlamıştır. LN2 harici 2v verilmez, LN2'de dahi degredasyon yapar, ambient'te insta kill atar sendeki gibi.
Ne yapıcam ozaman hocamTool'dan 1.35 SoC yerine 135v SoC verince çip yanmamıştı mesela, ani bir shut down sonrası 3-5 tekleme ile beraber düzelmişti, işlemci ne yaparsan yap kolay yanmaz, bozulmaz, güncel çipler için geçerli. Zaten 130v SoC istese de veremez, o mevzu ayrı. Sendeki durum MSI kart BIOS olarak daha olgunlaşmadığı için, 1.4v üzerini kırmızı göstermekle birlikte, HVM açtığında 2v verdiğinde Memory Controller Voltaj'ı da 2v ayarlamakta, 1.55 üzeri slow burn'dur, sen 2v vermiş oldun, SoC verseydin çip yanardı, onun 1.3v limiti var, VDDIO kolay kolay insta kil atmaz, senin durumda DRAM arızası mevcut, Dual Rank 2v'da IC'ler patlamıştır. LN2 harici 2v verilmez, LN2'de dahi degredasyon yapar, ambient'te insta kill atar sendeki gibi.
EXPO açamıyorum diyip garantiye başvuracaksın, sana yenisini yollayacaklar.
İşlemci yandı demiEXPO açamıyorum diyip garantiye başvuracaksın, sana yenisini yollayacaklar.
Yok hocam ellemiyorum zatenDostum sen bilgisayarını bir bilgisayarcıya götür önceki konulara göre pek anlamıyorsun biraz daha kurcalarsan diğer parçalarıda bozabilirsin.
İşlemci değil, RAM kesin yandı şu anda, 2v'ta hayatta kalamaz mevcut oda sıcaklığında, LN2 sıvı azotla bile degredasyon oluyor, orada tek fark ani ölüm gerçekleşmez. Seninkinde ani ölüm gerçekleşti şu anda, RAM garantiye göndermen gerekiyor. CPU'ya gelince, ondan kimse emin olamaz, ben 130v verdim hala hayatta
Bellek denetleyicisi sağlam olur işemcinin demi çok korkuyorum ellerim titriyorİşlemci değil, RAM kesin yandı şu anda, 2v'ta hayatta kalamaz mevcut oda sıcaklığında, LN2 sıvı azotla bile degredasyon oluyor, orada tek fark ani ölüm gerçekleşmez. Seninkinde ani ölüm gerçekleşti şu anda, RAM garantiye göndermen gerekiyor. CPU'ya gelince, onu kimse veremez, ben 130v verdim hala hayatta![]()
SoC olsaydı hayatta kalması imkansızdı, VDDIO olduğu için hayatta kalma ihtimali yüksek. Belleği gönder, yenisini versinler sana. Onu ama @29105 dinleyip 1.1v kullan, EXPO dahi açma, mazallah 1.4v'ta o da patlar sonra.Bellek denetleyicisi sağlam olur demi çok korkuyorum ellerim titriyor![]()