SHERLOCKED

Başarılı
Eki Görüntüle 236023

Eki Görüntüle 236024

Bu 4'lü DR için bu şekilde kalacak, SD 1 iken DR modüller Boot etmez. DD 1 iken 4 DIMM konfigurasyonlar Boot etmez. SR ve 2 DIMM 2x16 konfigurasyonlarda SD ve DD 1-1 bırakılır. IMC okumuyor, 2x16 ya da 2x32 DR'de SD okur, 4x16'da DD okur. Hem DR hem 4 DIMM ise SD-DD beraber okur. Hem SR hem 2 DIMM ise hiçbirini okumaz, SD-DD Auto'ya da 1-1 kalacak.

Konuya gerekli desteği sağlayın, ben bilgileri ilettim. Stabilite sorunu oluşmasın mümkünse. MSI'de zıt durum var. Bir arkadaş iletmişti geçen.

1774575416164.webp

Ters değil diyor bu arkadaş sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

@MAH0A Ters olduğunu söylemişti, bir bakıp emin olun. Emin değilseniz LLC Auto kalsın. LLC gevşeğe çekmek stabilitenin içine eder çünkü. LLC orta karar ya da Level 7 düzeyinde olmalı. Level 8 Overshoot, statik OC harici o gereksiz. Ama LLC gevşek kalmamalı. VDrop önüne geçilmeli.

Bu görsele göre Mode 1 ve 2 daha agresif diyor, eğriye ve grafiğe bakarsan Mode arttıkça VDrop artıyor. Benim anladığım bu. MSI ters firma, katkılarından dolayı @MSI Türkiye teşekkürlerimi sunuyorum.

LLC agresif ve yüksek demek, VDrop çok çok minimalize demektir. LLC gevşek kalırsa ya da düşük ayarlanırsa VDrop artacaktır, stabilite bozulur agresif OC profillerde. @SHERLOCKED

Yanlış okumuşum. Şimdi bakıyorum.

Sen Mode 2 ayarlayacaksın yani. Senin silikon belki o kadar kötü değildir, Mode 2 ayarlayıp öyle bakarsan yük altında VDrop minimalize olacağından ve Gaming'de stabil kalacaktır.

Nasıl bir firmaysa her şeyleri ters ve zıt adamların. Yapacak bir şey yok. :)

1774576261646.webp

1 dk'de böyle. VID 1.337 gördü Max. Mode 2 yapıyorum şimdi.

1774576635068.webp

Bu da mod 2. genel olarak voltaj daha yüksek geldi. Peak yine 1.337 ama 1.3'ün altına daha az düştü. Sabaha sınavım var sonra daha detaylı bakarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mode 2 daha agresif, tablodan da anlaşılıyor zaten. Bu karmaşa ve kargaşa için @MSI Türkiye 'den bir açıklama bekliyorum. :)

Bu konuyu direkt rehber haline dönüştürsek Patriot H-die DR kullanıcıları için Global zaten. :) Ayrı rehber olayı bende yok, belki 100'ün üzerinde Patriot ayarladık. Copy Paste yapsaydık burada işlevimiz kalmazdı.