RAM timing nasıl öğrenilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 31988
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 192
  • Etiketler Etiketler
    nasıl ram

31988

Becerikli
RAM timing yapmayı öğrenmek istiyorum, nasıl öğrenirim? Resimde tCL, tRCDWR, tRCDRD, tRP gibi ilginç terimler var ve bunların ne olduğunu bilmiyorum. Bilsem bilgisayarımda bunları ayarlardım. Speed, capacity harici hiçbirini bilmiyorum; bilip bilgisayarda bununla uğraşmayı istiyorum. Resim alıntıdır, resim bana ait değil. Kaynak falan var mıdır?

Bu arada resimdeki şeye ayar yapılmasını istemiyorum. Sadece nasıl anlaşılır, kaynak var mı onu istiyorum.

Resmi atma sebebim bahsettiğim terimleri göstermekti.

Resimdeki sistem bana ait değil.

Başlangıç seviyesi bu kaynaklar ideal.

Yerli Buildzoid bunları Türkçeleştirip anlattı video serilerinde. Anlattığı şeyler %90 doğru, %10 kısmını düzelttiremedim. O yüzden yabancı BZ takip etmende fayda var. Yabancı BZ de bazı kısımlarda hata olabileceğini ve mühendislik gerektiren konuları atladığını söz ediyor. O denli ileri düzey anlatan henüz yok. Bunların bir ilerisi mühendislik bilgisi.

Sherlock ve Ayhan teşekkürler adamsınız Alllah razı olsun. Bunların hepsini hemen izleyip inceleyeceğim. Şimdi izlemeye başlayayım.

Rahatsızlık vermek olmasın da siz nasıl öğrendiniz? "Beni nerden tanıdın" diye soracaksan forumu kayıt olmadan önce de kullanıyordum ziyaretçi olarak.

@31988 AM5 düşünüyorsanız Refresh Mode konularını da takip edin. Train algoritması değişti, Hynix harici Boot sorunları var. Auto algoritma NORM yerine RELAXED-Mixed kaydı. Fiyasko.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…