lorenzobanks

Çalışkan
Her seferinden sonra CMOS reset atmak durumunda kalıyorum. En sonki resetten sonra da bilgisayar 3 dakikada bir kendini yeniden başlatmaya başladı, görüntü hiç yok. Windows da açılmıyor, açıldığı zamanlar kulaklığa ses geliyordu görüntü olmasa da.

Anakartım Gigabyte B650, CPU 7800X3D. Patriot Hynix H-DIE. Zamanlama değerlerini EXPO kapalıyken yapıyorum, şimdiye kadar max 1.45V verdim. Aktif soğutma yok, Valorant odaklı ayarlar yapmak istiyorum. %1 low değerlerimi yükseltip gecikmeleri düşürüp stabilleştirmek istiyorum; sistemi öyle çok oynama olması bana batıyor.

@Ayhan Dönmez hocam bana da bir yardımcı olur musunuz

Son düzenleme:
Anakartım Gigabyte B650, CPU 7800X3D. Patriot Hynix H-DIE. Zamanlama değerlerini EXPO kapalıyken yapıyorum, şimdiye kadar max 1.45V verdim. Aktif soğutma yok, Valorant odaklı ayarlar yapmak istiyorum. %1 low değerlerimi yükseltip gecikmeleri düşürüp stabilleştirmek istiyorum; sistemi öyle çok oynama olması bana batıyor.

@Ayhan Dönmez hocam bana da bir yardımcı olur musunuz

ZenTimings sitesinden 1.38 sürümü indirip program alt kısımdan A2-B2 seçip ayrı ayrı iletin. Tools kısmından SPD kısmını iletin bir de programdan. FACEIT geçici olarak silinmesi lazım, yoksa programı okutmaz. Vanguard geçici olarak kapatın ve başlangıç programlarından devre dışı bırakın, görev yöneticisi üzerinden. Arka plan boş olmalı yani.

Saygıdeğer ram üstadı. Bios default iken mi yollayayım yoksa expo v.s açayım mı

Clear CMOS işlemini CLR_CMOS pinlerden mi uyguladınız? B850M Force kartta sıfırlama tuşu yok çünkü. BIOS içerisinden Default ayarlara almak ile birebir aynı işlem değil bu çünkü. Clear CMOS sonrası BIOS'tan Integrated Graphics ve Fast Boot kapatın. POST Delay Time ayarı mevcut ise bunu 1s yapın. Auto Install Gigabyte Tools vs. tarzında bir ayar varsa bunu da kapatın.

AMD'nin yeni AGESA ile beraber eklediği, yeni Train algoritması olan Bank Refresh Mode ayarını bulup bu ayarı Normal Mode olarak değiştirin. Onun haricinde Memory Context Restore ve Power Down ayarları Disabled kalsın. Bir de Nitro ayarı var, onu ileteceğim. Bu ayarlar neticesinde ZenTimings'ten sizden istediğim detaylı kısımları ileteceksiniz.

EXPO açtıktan sonra bu dediğim ayarları üzerine ilave edin. Bir de Nitro vereceğim. Onunla beraber bana Boot öncesi özet ekranı iletin, Boot sonrası Zen'den ilgili kısımları iletin hepsini.

Saygıdeğer ram üstadı. Bios default iken mi yollayayım yoksa expo v.s açayım mı @Ayhan Dönmez

Nitro:

1776646087717.webp

1776646071549.webp

1776646061382.webp

Saygıdeğer ram üstadı. Bios default iken mi yollayayım yoksa expo v.s açayım mı @Ayhan Dönmez

Power Switch 0 konumda iken, kasa Power tuşu 10 saniye basılı tutup statiği alın. Sonrasında bu CLR_CMOS pinlere, 2 pinin arasına 10-15 saniye boyunca yıldız tornavida ucunu dokunun. Sonrasında BIOS Default ayarlarda iken EXPO açtıktan sonra verdiğim ayarları uygulayın, Nitro dahil. En son Save & Exit özet ekranı iletin, Boot sonrası ZenTimings istediğim kısımları eksiksiz iletin.

1776646214285.webp