Kalkmalı mı?

• Kalksın, gereksiz.

Oy: 104 63,4%
  • Kalkmasın, kültür/gelenek.

Oy: 60 36,6%

• Oy verenlerin toplamı
    164
Kaç gündür oruç tutuluyor, daha ilk defa geliyor şerefsiz. Milleti erken kaldırmaları da cabası. 2 saatten fazla var imsağa. Düzgün sofra hazırlayıp yemem 45 dakika sürüyor. 1 saat 15 dakika armut toplarım artık.

Arabaların alarmının çalması çok normal. Evcil hayvanlarımın uykudan gürültüyle uyandırılması çok normal. Mahallede mesken amaçlı binaların en iyi ses yalıtımlarından birine sahibim ve bunlar oluyor. Ama olsun, gelenek.
O kadar duyuluyor mu gerçekten? Zemin katta oturmama rağmen uyanık olsam bile yıllardır sesini doğru dürüst duymuyorum.

Gelenekse de kalkmalı, gelenek değilse de kalkmalı. Geçen bir yerde okudum, bu tür şeylerden taviz verilmez demiş. Neden verilmesin? Dini bir buyruk mu, emir mi? Sabaha karşı davul çalmasalar dininizde neyi eksik yaşarsınız? Her şeyi kutsallaştırmaya bayılan bir toplum haline geldik.

Sahur 5:40'ta. Davulcu 2:30'da geçiyor xd. Tam dövmelik gerçekten. Bir de yürüyerek de değil ha, elektrikli motorun üstünde. Madem gelenek, yürüyerek, mani söyleyerek yapsın işini.

Bir de yürüyerek de değil ha, elektrikli motorun üstünde.
Keyfe bak. :) Ben de mi geceleri davulcu olsam? Sokağı öyle uyandırmak eğlenceli olabilir. :LOL: İşin şakasındayım tabii.
Askıyla şöyle setup bağlayıp davul pad entegre edip mahalleyi ayağa kaldırma fikri, çık aklımdan.

Selam, artık eski çağlarda yaşamıyoruz. Ramazan davulcusunun uyandırmasına gerek kalmadan insanlar alarmını kurup rahatlıkla uyanabiliyor. Oruç tutmayan bir insanı, hastayı, yaşlıyı, bebeği hatta sahursuz oruç tutan insanı bile uykusundan ediyor.

Eskiden alarmın olmadığı zamanlarda bir yöntemdi, evet ancak bu devirde tamamen gereksiz bir olay. Kültür/gelenek adı altında uyanan herkesin zaten alarm ile uyanmasına rağmen kapı kapı gezip para istemek tamamen gereksizlik.
Savunulacak bir yanı yok zira işin dini bir boyutu da yok.

Ne düşünüyorsunuz? Anketi oylayınız.
Gerekli değil.
İsteyen niyet ile kalkıyor.
Bence de kaldırılabilir.