Kalkmalı mı?

• Kalksın, gereksiz.

Oy: 104 63,4%
  • Kalkmasın, kültür/gelenek.

Oy: 60 36,6%

• Oy verenlerin toplamı
    164
Geldi yine bebek uyandırma servisi. Ben tutan birisi değilim duymak zorunda mıyım her gece? Sokak hayvanlarını da korkutuyor bangır bangır vurunca.

Daha şimdi gördüm, arabanın arkasında bangır bangır gidiyordu. Yayan kalmadı mı artık?

Bazıları bir de "uyanın lan" diye bağırıyor. Sana ne lan benim uyanıp uyanmamamdan? Ne caliyorsun o dandik 3 kuruşluk davulunu?

Secim otobusleri ve arabalari da, hatta posterler bile rahatsız ediyor. Kucuk partilerin yapmasina bir şey demiyorum ama CHP, AKP gibi partiler niye yapıyor? Guclu oldugun yerde zaten elini oynatmadan seciliyorsun.

Selam, artık eski çağlarda yaşamıyoruz. Ramazan davulcusunun uyandırmasına gerek kalmadan insanlar alarmını kurup rahatlıkla uyanabiliyor. Oruç tutmayan bir insanı, hastayı, yaşlıyı, bebeği hatta sahursuz oruç tutan insanı bile uykusundan ediyor.

Eskiden alarmın olmadığı zamanlarda bir yöntemdi, evet ancak bu devirde tamamen gereksiz bir olay. Kültür/gelenek adı altında uyanan herkesin zaten alarm ile uyanmasına rağmen kapı kapı gezip para istemek tamamen gereksizlik.
Savunulacak bir yanı yok zira işin dini bir boyutu da yok.

Ne düşünüyorsunuz? Anketi oylayınız.

Geçen kapıma dadandı, para vermeyecektim ama 10 dakika kapıdan gitmedi ben de dedim bir şey olur verdim 10 lira gitti sonra.