Benim programı söyleyeyim sana. Sahurda kalkıp yemeği yiyip derse oturuyordum saat 8-8:30 gibi kütüphaneye gidip iftara 1 saat kala eve dönüyordum. İftarı yapıp yatana kadar ders çalışıyordum.
@Winner.

Oruç tutuyordum ben de, benim gün planlamam şu şekildeydi.
Sahurdan sonra saat 10.30-11'e kadar konu ağırlıklı çalışma, eğer uykum varsa, yarım saat minik kestirme, iftardan sonra eğer enerjim varsa 1.30 saat daha ders(genellikle rutinlerimin paragraf veya TYT Sosyal denemeleri gibi kısmı buradaydı) ve sonra sahura kadar uyku.
Bu sistem ortalama 10 saat civarı ders olarak iyi bir sistem, ortalama uyku süresi 7.30 saat.

Benim programı söyleyeyim sana. Sahurda kalkıp yemeği yiyip derse oturuyordum saat 8-8:30 gibi kütüphaneye gidip iftara 1 saat kala eve dönüyordum. İftarı yapıp yatana kadar ders çalışıyordum.
@Winner.
Benim model, uyku süresi benden az ama belli ki.

YouTube üzerinden hoca takip ediyor musun bilmiyorum ama genelde hocalar Ramazan ayı için çalışma programı yayımlarlar. Bu programlara riayet edebilirsin. Ekstradan da sahurda haşlanmış yumurta gibi protein açısından yüksek gıdalar tercih edersen eğer gün içerisinde acıkma sıklığın azalır. Böylelikle rahat edersin. Ancak önündeki en büyük engel enerji.

Bildiğimiz gibi ders çalışma sırasında aşırı düşünmeye bağlı olarak beyin yorulur. Kaba tabirle de beynin kendine gelmesi için şeker gerekiyor. Bu sebeple ağır dersleri işleyeceğin günlerde programını iyi tutman lazım. Sabah dinç olduğun vakitte bu derslere odaklanmalı ve keza denemeleri de sabahları çözmelisin. Akşama doğru daha hafif ve çıtır çerez derslere odaklanmalısın.