Astronotarda

Üstün
Yer
Planarcadia
RAM'lerimi garantiye göndermeden önce hangisi arızalı diye tek tek test ettim. İkisinde de bir hata çıkmadı. Ama ikisini birlikte test ettiğimde şu hatayı alıyorum;

"Test: 9 Addr: 83A5ED038 Expected: 03DCD651 Actual: 07DCD651 CPU: 2"

Yardımcı olabilir misiniz?

Crucial CT16G4SFRA32A 2x16 RAM'ler kullanıyorum.

@Recep Baltaş @Geraltın kılıcı

Testin sonuna kadar bekleyip tüm adresleri almanız güzel olurdu.
Windows'ta normalde page size 4096 byte ama sanırım garantisi yok. Şunu çalıştırıp görseniz güzel olur ama .exe diye tarayıcınız ağlayıp zırlayabilir. İndirseniz bile SmartScreen sorun çıkarabilir.

Adresin 83A5ED038 olduğunu düşünürsek yönetici olarak CMD açıp sırayla aşağıdakileri yazıp yeniden başlatın.
Kod:
bcdedit /set {badmemory} badmemorylist 0x83A5ED
bcdedit /set badmemoryaccess no

Ardından aşağıdaki komut ile veya RAMMap'in physical ranges sekmesinden kontrol edin.
Kod:
bcdedit /enum {badmemory}
Kodları uyguladım. Umarım tekrar olmaz. Bu arada testi sonuna kadar yaptım. Sadece bu adres vardı.

Testi bitirmiş olmanız güzel. Çok adres olanlarda adreslerin arttığı daha fazla gözlemlendiği için yenisini almak çok daha iyi olurdu ama önemli iş yapılmıyorsa veya her seferinde kontrol ediyorsanız iş gören bir yöntem.
Sorun genelde RAM'de olur ama işlemci veya veri yollarının olduğu anakartta olma ihtimali de konuda daha önce söylendiği gibi var. Bu yöntem büyük ihtimal tespiti ve tamiri yenisini almaktan daha pahalıya gelecek parçalarınızı saat başı mavi ekran veye herhangi bir hayati olmayan process çökmesi olmadan kullanabilmek güzel bir şey.
Dediğim gibi, çok güvenmeyin. Başka adresler bozulabilir ve Windows abi ayar sıfırlayabilir. Ama günlük kullanımda sürekli başınızın ağrımasının önüne geçecektir.

Testi bitirmiş olmanız güzel. Çok adres olanlarda adreslerin arttığı daha fazla gözlemlendiği için yenisini almak çok daha iyi olurdu ama önemli iş yapılmıyorsa veya her seferinde kontrol ediyorsanız iş gören bir yöntem.
Sorun genelde RAM'de olur ama işlemci veya veri yollarının olduğu anakartta olma ihtimali de konuda daha önce söylendiği gibi var. Bu yöntem büyük ihtimal tespiti ve tamiri yenisini almaktan daha pahalıya gelecek parçalarınızı saat başı mavi ekran veye herhangi bir hayati olmayan process çökmesi olmadan kullanabilmek güzel bir şey.
Dediğim gibi, çok güvenmeyin. Başka adresler bozulabilir ve Windows abi ayar sıfırlayabilir. Ama günlük kullanımda sürekli başınızın ağrımasının önüne geçecektir.
Ya normalde RAM'leri garantiye göndermeyi planlıyordum, tekli testleri ondan yapmıştım. E onlarda sorun çıkmadı çift kanalda çıkınca ben de konu açayım dedim. Anakart RAM'i desteklemiyordur dedikleri için tekrar teknik desteği arayıp RAM'leri arattım onlar desteklediğini söylediler. Ve hatayı da sürekli vermiyor yani 3 testte 1 falan veriyor. Ben de anlamadım kafasına göre çalıyor galiba :D.

@Vavien. testi tekrar yaptım ve yine hata almadım, sorun nerede bir türlü anlamıyorum.

Son düzenleme: