Merhaba, bugün kelepir bir cihaz aldım. Satıcının söylemine göre bazen açılıyormuş, bazen yeşil ışık 7 kere yanıp sönüyor ve açılmıyor dedi. Sorunun çözümü nedir? Yabancı forumlardaki araştırmama göre SD kartta sorun olduğu ya da boot'un update edilmesi ile çözülebileceği yazıyor. Sizce sorun bu mudur? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba, bugün kelepir bir cihaz aldım. Satıcının söylemine göre bazen açılıyormuş, bazen yeşil ışık 7 kere yanıp sönüyor ve açılmıyor dedi. Sorunun çözümü nedir? Yabancı forumlardaki araştırmama göre SD kartta sorun olduğu ya da Boot'un Update edilmesi ile çözülebileceği yazıyor. Sizce sorun bu mudur? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

LED yanıp sönmesinde uzun, kısaya da dikkat etmeniz lazım 7 kere kısa mı yanıyor?

Raspberry Pi Imager uygulamasını kullanarak (Raspberry'nin kendi uygulaması) cihaz kapalı, sd card takılı değilken uygulama üzerinden EEPROM flash işlemini gerçekleştirip sd card'a sıfırdan bir işletim sistemi (yine uygulama üzerinden) kurarak muhtemelen problemi çözeceksiniz.

Malsef çözemedim eproom flash işlemi yapıyorum fakaet işlemn başlar başlamaz kırmızı ekran geliyor bekliyorum ekran gidiyor sonra bir OS 32 Bit olan versiyonunu SD karta kurup açtım ama görüntü vermniyor ve 7 kez ışık yanıp sönüyor. USB ile Update denediğimse USB'yi hiç okumuyor şu anda cxihazdan sadece eproom flash ekranında kırmızı bir görüntü alarak tepki alıyorum.

Raspberry Pi ımager uygulamasını kullanarak (Raspberry'nin kendi uygulaması) cihaz kapalı, SD Card takılı değilken uygulama üzerinden EEPROM flash işlemini gerçekleştirip SD Card'a sıfırdan bir işletim sistemi (yine uygulama üzerinden) kurarak muhtemelen problemi çözeceksiniz.

LED yanıp sönmesinde uzun, kısaya da dikkat etmeniz lazım 7 kere kısa mı yanıyor?

Malsef çözemedim eproom flash işlemi yapıyorum fakaet işlemn başlar başlamaz kırmızı ekran geliyor bekliyorum ekran gidiyor sonra bir OS 32 Bit olan versiyonunu SD karta kurup açtım ama görüntü vermniyor ve 7 kez ışık yanıp sönüyor. USB ile Update denediğimse USB'yi hiç okumuyor şu anda cxihazdan sadece eproom flash ekranında kırmızı bir görüntü alarak tepki alıyorum.

Aynı sorunu veren bir 3B'ye sahibim ve sorunu bende tam olarak çözemedim. Muhtemelen çoğu denediğiniz çözümü denedim fakat bir sonuca varamadım. Cihazda en olası düşündüğüm sorun SD Kart'ı tam anlamıyla okuyamaması çünkü epprom flash her ne kadar başarılı gözükse de kernel image dosyası olmasına rağmen cihaz açılmıyordu. En son biraz elektronik bilgimle kurcalayıp az çok düzeltmiştim fakat hata düzelmesine rağmen gökkuşağı başlangıcında takılı kalınca cihazla uğraşmayı bıraktım.

Aynı sorunu veren bir 3B'ye sahibim ve sorunu bende tam olarak çözemedim. Muhtemelen çoğu denediğiniz çözümü denedim fakat bir sonuca varamadım. Cihazda en olası düşündüğüm sorun SD Kart'ı tam anlamıyla okuyamaması çünkü epprom flash her ne kadar başarılı gözükse de kernel image dosyası olmasına rağmen cihaz açılmıyordu. En son biraz elektronik bilgimle kurcalayıp az çok düzeltmiştim fakat hata düzelmesine rağmen gökkuşağı başlangıcında takılı kalınca cihazla uğraşmayı bıraktım.

Kırmızı olması başarlı anlamınamı geliyor.

Kırmızı olması başarlı anlamınamı geliyor.

Hayır normalde kart takılı olmadığında sistem eski modellerde gökkuşağı gösteriyor. Yeni modellerde ise hatırladığım kadarıyla SD kart bulunamadı gibi bir terminal yazısı göstermeli. Muhtemelen EEPROM flash tam anlamıyla başarılı olmadı.

Hayır normalde kart takılı olmadığında sistem eski modellerde gökkuşağı gösteriyor. Yeni modellerde ise hatırladığım kadarıyla SD kart bulunamadı gibi bir terminal yazısı göstermeli. Muhtemelen EEPROM flash tam anlamıyla başarılı olmadı.

Bende oda olmuyor manuel EEPROM flashtan tutun normale her şeyi denedim ama cihaz resmen ben dönmicem diyor ne diyeyim üstüne bir soğuk su içicem gibi bazen 4 hızlı 4 yavaşl LED yanıyor oda RAM hatası demekmiş bazen 7 yanıyor kart bayağı gidik.

Bende oda olmuyor manuel EEPROM flashtan tutun normale her şeyi denedim ama cihaz resmen ben dönmicem diyor ne diyeyim üstüne bir soğuk su içicem gibi bazen 4 hızlı 4 yavaşl LED yanıyor oda RAM hatası demekmiş bazen 7 yanıyor kart bayağı gidik.

Ben SDRAM hatası veren bir Raspberry Pi 4'ümü açık açık yazarak fiyatının yarı fiyatına satmıştım uğraşanlar oluyor. Sorunu bulamadığını belirtip hata kodlarını paylaşarak satabilirsin.