KökBilgi

Uzman
Elimde bulunan Raspberry Pi 5 ve Waveshare Screen 7 inch HDMI ile taşınabilir bir bilgisayar yapmak istiyorum lakin birçok yerde ne kadar enerji tükettiğine dair birbirinden çelişkili bilgiler var. Bir yerde diyor 5V 3A yeter diğer yerde yetmez 5V 5A bulundurun. Pi sugar 3 Plus'ın sitesinde 5V 3 amperin Raspberry Pi 5'i desteklediği yazıyor ne kadar doğru? Her ikisine de sorunsuz güç sağlayabilecek powerbank öneriniz var mı?

Orijinal adaptör değerleri
17563733108176399112087886735009.webp

O zaman adamlar destekliyor yazarak tüketiciyi kandırmış olmazlar mı?
Bir nevi öyle. Çalıştırabilir ama orijinal adaptör kullanmadığım zamanlarda yaşanan kendini korumaya alma durumu siz de yaşayabilirsiniz.
Kendini korumaya almadan kasıt o zamanlar web server olarak kullanıyordum. Bu kendini korumaya aldığı zaman fan hızlanmaya başlıyor, server yanıt vermemeye başlıyor ve yeniden başlatmak gerekiyordu.

Ben 5V5a güçle çalışan non-Brand bir powerbank kullanıyorum açıkçası beni performans olarak fazlası ile tatmin ediyor. Genellikle yolo ve Python projelerini çalıştırıyorum robotlar için ben tabii daha ağır işler yapacaksanız sorun çıkabilir ama benchmark testleri de bana yeterli geldi.

Ben 5V5a güçle çalışan non-Brand bir powerbank kullanıyorum açıkçası beni performans olarak fazlası ile tatmin ediyor. Genellikle yolo ve Python projelerini çalıştırıyorum robotlar için ben tabii daha ağır işler yapacaksanız sorun çıkabilir ama benchmark testleri de bana yeterli geldi.
Hangi powerbanki kullanıyorsunuz?

Elimde bulunan Raspberry Pi 5 ve waveshare screen 7 inch HDMI ile taşınabilir bir bilgisayar yapmak istiyorum lakin birçok yerde ne kadar enerji tükettiğine dair birbirinden çelişkili bilgiler var. Bir yerde diyor 5V 3a yeter diğer yerde yetmez 5V 5a bulundurun. Pi sugar 3 Plus'ın sitesinde 5V 3 amperin Raspberry Pi 5'i desteklediği yazıyor ne kadar doğru? Her ikisine de sorunsuz güç sağlayabilecek powerbank öneriniz var mı?

Merhaba birazcık araştırdım ve Xiaomi 33W 20.000mAh BaseusBipowPro65W20000mAh bu modellerin yeterli olacağını düşünüyorum ayrıca Anker ve zendure gibi markalarada bakabilirsiniz.

Merhaba birazcık araştırdım ve Xiaomi 33W 20.000mAh BaseusBipowPro65W20000mAh bu modellerin yeterli olacağını düşünüyorum ayrıca Anker ve zendure gibi markalarada bakabilirsiniz.
Xiaomi 5V 3A'lık bir güç sağlıyor tam yeterli olmayabilir. Baseus ise Türkiye pazarında doğru düzgün ürünü bulunmuyor. Şu anlık RPI 5'i ikinci bir monitör olarak kullanıyorum. Muhtemelen bir süre böyle kullanmaya devam edeceğim. Yine de teşekkür ederim.