Rehber Raspberry Pi 5 ile Ev Sunucusu Deneyimlerim

Plex mi dersin yoksa Jellybin mi medya yönetimi için? İkinci olarak Google Fotograflar alternatifi Immich de güzel gider sistemine.

Plex mi dersin yoksa Jellybin mi medya yönetimi için? İkinci olarak Google Fotograflar alternatifi Immich de güzel gider sistemine.
Plex'de mobil uygulamada vb. film indirmek için Plex Pass istiyor. Kendi sunucunda barındırdığın bir yazılımda sadece mobilde film/dizi indirmek için abonelik ödemesi yapmak mantıksız geliyor.

Çoğunlukla seyahate çıkan arkadaşlar için veya dışarıda film/dizi seyreden arkadaşlar için Jellyfin öneririm.

Onun dışında Immich'i duydum hocam öneriniz için teşekkür ederim. Fakat fotoğrafları Nextcloud ile eşitlediğim için kullanmayı düşünmedim.

Fotoğraf/Videolar, Notlar, E-posta, Görevler ve Şifre Yöneticisi olarak Nextcloud kullanıyorum. Hepsinin tek yerde olması daha hoşuma gidiyor.

Nextcloud için mobilde arayüzü Google Fotoğraflara benzeyen bir uygulama mevcut.

Bendeki sistemde pi4 üzerinde Adguard Home, Immich ve Calibre web var. Sistemi yormamak adına sadece resimler yedeklensin maksadı ile Immich'i tercih ettim açıkçası. Bir ara Jellybin kurup test ettim ama bazı noktalarda beni tatmin etmedi bu yüzden Plex'i sormuştum.

Ben yakın zamanda sistemi biraz değiştirdim hocam onun hakkında da konu açacağım. Nextcloud + Plex + Home Assistant kullanıyorum ben de. Plex daha kapsamlı aslında ama bazı konularda Plex Pass gerektirmesi bazı arkadaşların hoşuna gitmeyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…