Bütçe
5000

mkaratas

Çalışkan
Radxa Penta Sata Hat gördüm Raspberry Pi 5 ile kendime nas cihazı yapmak istiyorum. Linkteki SATA Hat ile SATA SSD takmış kullanıcılar ben elimdeki HDD'leri takmak istiyorum. Bu konuda bilgim yok o yüzden yardıma ihtiyacım var. Belki SATA hat yerine daha ucuz bir çözüm de vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Radxa Penta Sata Hat gördüm Raspberry Pi 5 ile kendime nas cihazı yapmak istiyorum. Linkteki SATA Hat ile SATA SSD takmış kullanıcılar ben elimdeki HDD'leri takmak istiyorum. Bu konuda bilgim yok o yüzden yardıma ihtiyacım var. Belki SATA hat yerine daha ucuz bir çözüm de vardır.
Raspberry Pi 5 ile HDD kullanmak için birkaç alternatif yolu değerlendirebilirsiniz. İşte adım adım çözümler:

1. Radxa Penta SATA Hat Kullanımı​

• Radxa Penta SATA Hat ile HDD kullanmak mümkün. Ancak, HDD'nizin 3.5 inçse, harici bir güç kaynağına ihtiyacınız olacaktır.
  • Bağlantı:
- SATA kablosunu HDD'nize ve SATA Hat'a bağlayın.
- Güç kaynağından HDD'ye gerekli voltajı sağlayın.
- Raspberry Pi’yi başlatın ve HDD'nizin tanınıp tanınmadığını kontrol edin.

2. USB to SATA Adaptör Kullanımı​

• USB to SATA adaptörleri ile HDD'lerinizi Raspberry Pi’ye bağlayabilirsiniz.
  • Şunları yapın:
- USB to SATA adaptörü, 2.5 inç ya da 3.5 inç HDD'nizle uyumlu olmalı (2.5 inç HDD'ler genellikle ek güç istemez).
- HDD’nizi adaptöre bağlayın ve ardından adaptörü Raspberry Pi’nin USB portuna takın.
- Raspberry Pi’yi başlatın ve HDD’nizin tanınıp tanınmadığını kontrol edin.

3. Harici HDD Kullanımı​

• Harici bir HDD, doğrudan USB ile bağlanabilir ve yine Raspberry Pi’ye uygun bir şekilde çalışabilir.
  • Adımlar:
- Harici HDD’nizi Raspberry Pi’nin USB portuna takın.
- Raspberry Pi’yi başlatın ve HDD’nizin tanınıp tanınmadığını kontrol edin.

4. Ağ Üzerinden Dosya Paylaşımı​

• Eğer daha bütçe dostu bir çözüm arıyorsanız, Ağ dosya paylaşımı yapabilirsiniz.
  • Şunları göz önünde bulundurun:
- Mevcut bir ağ paylaşım cihazı ya da NAS (Network-Attached Storage) kullanabilirsiniz.
- Raspberry Pi’yi ağ üzerinden bu cihazlara bağlayarak HDD erişimi sağlayabilirsiniz.

Herhangi bir seçeneği denemeden önce, kullandığınız HDD türünün ve güç gereksinimlerinin uygunluğunu kontrol etmeyi unutmayın. Hangi çözümün sizin için daha uygun olduğuna karar vermeniz gerekebilir.