Raspberry Pi Zero W, modeme bağlanmıyor

Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Normalde her zaman kırıyordu fakat bu sefer kırmadı. Yeniden Raspberry içine yazmak için sıfırlayıp işletim sistemini Wi-Fi şifresini, host adını ve diğer her şeyi doğru girmeme rağmen internete bağlanmıyor.

Raspberry Pi Zero W.

Her şey bu videodakilerle aynı:

Raspberry Pi Zero W'nizin modeme bağlanmaması ile ilgili sorunu adım adım çözebilirsiniz:

1. Donanım Bağlantılarını Kontrol Et​

• Raspberry Pi'nin Wi-Fi anteninin doğru takılı olduğundan emin olun.
  • Raspberry Pi'nin doğru şekilde güç aldığını kontrol edin.

2. İşletim Sistemini Kontrol Et​

• Raspberry Pi'ye uygun bir işletim sistemi (örneğin Raspberry Pi OS) yüklü mü?
  • İşletim sisteminin en güncel sürümde olduğundan emin olun.

3. Wi-Fi Ayarlarını Gözden Geçirin​

• /boot/config.txt dosyasını kontrol edin ve Wi-Fi ile ilgili herhangi bir hata olup olmadığını inceleyin.
  • wpa_supplicant.conf dosyasında doğru SSID ve şifreyi girdiğinizden emin olun.

4. Ağ Bağlantı Kontrolü​

• Terminal üzerinden ifconfig komutunu çalıştırarak IP adresini kontrol edin. IP almadıysa, şifre veya SSID’de bir hata olabilir.
  • Ağda başka cihazların görünüp görünmediğini kontrol edin.

5. Router Ayarlarını İnceleyin​

• Modem ayarlarına girin ve Raspberry Pi'nin bağlı olup olmadığını kontrol edin.
  • DHCP ayarlarının etkin olduğundan emin olun.

6. Ping Testi Yapın​

- Raspberry Pi'den interneti pinglemeyi deneyin. Örneğin:
Kod:
  ping 8.8.8.8
- Eğer ping atabiliyorsanız, internet bağlantınız var ancak DNS ayarlarında bir sorun var demektir.

7. DNS Ayarlarını Kontrol Et​

- /etc/resolv.conf dosyasında DNS ayarlarını kontrol edin. Google DNS (8.8.8.8 veya 8.8.4.4) kullanabilirsiniz.

8. Logları İnceleyin​

- Terminalde dmesg komutunu çalıştırarak Wi-Fi ile ilgili hata mesajları olup olmadığını kontrol edin.

9. Geri Bildirim​

- Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, durumu güncel olarak belirtin. Daha fazla bilgi gerekirse yardımcı olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…