Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KutadguBilig

Uzman
Merhaba arkadaşlar, birkaç yıl önce aldığım 4TB’lık hard diskim bir anda erişilemez hale geldi. Disk Yöneticisi’nden kontrol ettiğimde diskin RAW formatında olduğunu görüyorum. CrystalDiskInfo ile kontrol ettiğimde ise disk sağlığı “İyi” olarak gözüküyor.

Merak ettiğim konu şu: Bu disk tekrar kullanılabilir hâle getirilebilir mi? Eğer kurtarılamazsa, içindeki verileri nasıl kurtarabilirim?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

1753786568211.webp

1753786589753.webp

1753787279688.webp

Şuan easeUS ile tarama yapıyorum, bir gelişme olursa yazacağım. Şuana kadar yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Güncelleme: Öncelikle 1 haftalık gecikme için kusura bakmayın, biraz yoğun bir haftaydı. EaseUS ile tarama yaparken disk boyutunun büyük olmasından dolayı tarama işlemi uzun sürüyordu. Ben de gece bilgisayarı işlemi tamamlaması için açık bıraktım. Sabah kalktığımda bilgisayarda görüntü olmadığını fark ettim, bayağı uğraştım ama bir sonuç alamadım. Ben de mecburen kasanın restart tuşuna basarak bilgisayarı yeniden başlattım. İlginç bir şekilde, bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayar diski görüyordu. Ben de hazır disk görünüyorken gerekli olan yedek dosyalarını aldım başka bir diske taşıdım. Daha sonrasında diski biçimlendirdim. Ama daha sonraki kullanımlarda yine arada disk benzer sorunlar verdi, ben de komple diski söktüm. Tam olarak beklenildiği olmasa da sorunum çözüldü o yüzden konuyu "çözüldü" olarak işaretliyorum. Yeniden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: