RAW Read Error Rate olan HDD kullanılmalı mıdır?

Makaleler
9
Yer
Kyrenia, TRNC
Merhaba,

17000 Bad Sector'u olan HDD konumdan sonra eski bir HDD daha buldum. (2015 tarihinden kalma.) Bu hard diskte görselde gözüken problem var. Önemli veri tutmadan kullanılmaya devam edilebilir mi yoksa cenazesini kaldırmalı mıyız?

Ek olarak verileri kaybetmeyi göze alıp bir Low Level Format atsam acaba verim alır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Low Level Format atsam acaba verim alır mıyım?

Çok yüksek ihtimalle kaçınılmaz olanı geciktirir. Denedim, başıma geldi. Yoğun bakımda bir süre daha hayatta kalmak gibi bir şey. Çok düşük ihtimalle sorunu çözen low level format çözümü de görmüştüm.

Burada okuma yaparken kafanın diske temas edebileceği ihtimalinden söz edilmiş. Öyle bir durum var ise zaten donanımsal bir arıza.

Bende o şekilde düşünüyorum, eski verilerimi almak için işin aslı HDD kutusu aldım harici olarak bağladım.

Bende o şekilde düşünüyorum, eski verilerimi almak için işin aslı HDD kutusu aldım harici olarak bağladım.

Bu Seagate'in bir modeli vardı erkenden vefat eden. Seri sıkıntılıydı. İki arkadaşımda da vardı, ikisinin de eninde sonunda öldü. Birisi low level format ile 2-3 yıl daha zar zor kullanmıştı ama eninde sonunda öldüler. Bence hiç uğraşmadan tozlu raflardaki yerini alsın.

Samsung'lar da zaten Seagate ürünü. HDD'de SpinPoint yazıyorsa özellikle.

Low Level Format atmayı deneyebilirsin ama çok uzun süreceğini unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…