Miro

Uzman
Hocalarım selamlar iyi forumlar.

Ortalama 1 haftaya yakın süredir kullandığım Razer Blackahark v2 HyperSpeed kablosuz oyuncu kulaklığında bir tiz ses problemiyle karşı karşıyayım. Bu problem mi yoksa değil mi ama ona emin değilim. Önceki kulaklığım Gamepower Mihawk kablolu kulaklıkta ses basslı ve toktu. Bu kulaklığa geçince nedense ses kalitesi düştü gibi hissettim ve sesler tizleşti. Synapse yazılımından EQ ayarları denememe rağmen sonuca varamadım. Bu kulaklık zaten böyle mi yoksa olması gereken mi bu? Eğer kullanan, deneyimleyen arkadaşlar varsa beni bilgilendirirse sevinirim.

Ek olarak bu problemlerin yoğunlaşması synapse uygulaması kendisini otomatik güncellemeye aldıktan sonra oldu eq ayarlarıyla oynasamda ses değişmiyor.

Hocalarım selamlar iyi forumlar.

Ortalama 1 haftaya yakın süredir kullandığım Razer Blackahark v2 HyperSpeed kablosuz oyuncu kulaklığında bir tiz ses problemiyle karşı karşıyayım. Bu problem mi yoksa değil mi ama ona emin değilim. Önceki kulaklığım Gamepower Mihawk kablolu kulaklıkta ses basslı ve toktu. Bu kulaklığa geçince nedense ses kalitesi düştü gibi hissettim ve sesler tizleşti. Synapse yazılımından EQ ayarları denememe rağmen sonuca varamadım. Bu kulaklık zaten böyle mi yoksa olması gereken mi bu? Eğer kullanan, deneyimleyen arkadaşlar varsa beni bilgilendirirse sevinirim.

Ek olarak bu problemlerin yoğunlaşması synapse uygulaması kendisini otomatik güncellemeye aldıktan sonra oldu eq ayarlarıyla oynasamda ses değişmiyor.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Synapse Uygulamasını Kontrol Edin:
- Razer Synapse uygulamasını açın.
- Kulaklık ayarlarınızı seçin ve özellikle EQ (Ekolayzır) ayarlarına dikkat edin.
- Farklı preset'leri (ön ayarları) deneyin veya kendi ayarlarınızı oluşturun. Özellikle bas frekanslarınızı artırmayı deneyin.

2. Ses Dengelemesini Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızdaki ses ayarlarına gidin.
- 'Ses' bölümünde kulaklığınızı seçin ve 'Özellikler' bölümünden 'Dengeler' sekmesine geçin.
- Bas frekansını artırmak için 'Bass' dengelemesini artırın.

3. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Razer Synapse ve kulaklık yazılımının en son sürümde olduğundan emin olun.
- Gerekirse Synapse'i kaldırıp yeniden yükleyerek eski bir sürümü deneyin.

4. Ses Formatını Değiştirin:
- Bilgisayarınızdaki ses ayarlarından kulaklığınızı seçip 'Özellikler' kısmına gidin.
- 'Gelişmiş' sekmesinde, varsayılan ses formatını (örneğin, 24 bit, 48000 Hz) değiştirin ve ses kalitesini artırmayı deneyin.

5. Farklı Cihazlarda Deneyin:
- Kulaklığınızı başka bir cihazda deneyerek ses kalitesinin değişip değişmediğini kontrol edin. Eğer başka bir cihazda daha iyi bir ses alıyorsanız, sorun sizin bilgisayarınızdadır.

6. Kablolu Kullanmayı Deneyin:
- Eğer kulaklığınızda kablolu kullanma seçeneği varsa, bunu deneyin. "Tiz" ses problemi kablolu veya kablosuz bağlantıdan kaynaklanıyor olabilir.

7. Destek ile İletişime Geçin:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, Razer müşteri destek ile iletişime geçerek sorununuzu bildirin.

Bu adımları uygulayarak ses sorununu çözmeyi deneyin. Hala sorun yaşıyorsanız ilave bilgi sağlayabilirseniz, daha fazla yardımcı olabilirim.