İnceleme Razer BlackShark V3 Pro

barishizm

Yetkin
Yer
Vilnius, Litvanya
Merhaba, bu incelememiz üst segment bir model olan Razer BlackShark V3 Pro Wireless ANC Oyuncu Kulaklığı hakkında olacak.

TASARIM VE KONFOR
Kulaklık Logitech G733 kadar hafif olmasa da hafif bir kulaklık diyebilirim. Yumuşak kulak pedleri uzun oturumlarda terletmiyor ve rahatsız etmiyor.
Baş üzerinde dengeli, basınç hissi düşük. Malzeme kaliteli, plastik hissi var ama sağlam.
Kulaklığı elinizde tuttuğunuz zaman demir kısımları tutmayı ve giymeyi biraz zorlaştırıyor ancak kabul edilebilir bir düzeyde.

SES KALITESI
Sürücüleri 50mm olmasından ötürü oyun odaklı dengeli bir ses profili var. Orta ve yüksek frekanslar çok net, vokaller belirgin. Bass belirgin ama patlayıcı değil.
FPS oyunlarında adım sesleri en minimal düzeyde olsa bile net bir şekilde duyabiliyorum.
Müzikte genel olarak pek tatmin edici değil ama daha dolgun bas isteyenler ek olarak EQ ayarı yapmak isteyebilir.

MIKROFON
Çıkarılabilir şekilli boom mikrofon var. Ses neredeyse diğer tüm detachable mikrofonlu kulaklıklara göre temiz, konuşma net.
Arka plan gürültüsünü ortadan kaldırma kabiliyeti iyi. Kayıtlarda netlik yeterli ama profesyonel yayın için tabii ki yetersiz.

BAGLANTI
Kablosuz modu stabil. Razer Synapse ile bu modu kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
2.4 GHz Gen-2 dongle ile 10ms gibi müthiş düşük bir gecikmeye sahip. Bluetooth ile daha yaygın cihazlarda kolay bağlantı imkanı sağlıyor.
Pil ömrü'de iyi kullanımda 70 saate kadar gidiyor. Uzun oturumlarda dahi şarj gerektirmedi.

Aktif Gürültü Engelleme (ANC):
Sony ULT WEAR'de bulunan tam profesyonel ANC kadar güçlü olmasa da çevresel gürültüyü belirgin azaltıyor.
Fan seslerinde son derece rahatsız olup dikkat dağınıklığı yaşayan birisi olarak odaklanmama için büyük bir etkisi oldu diyebilirim.

YAZILIM
Razer Synapse ile EQ, mikrofon ayarları ve surround THX profilleri düzenlenebiliyor. Yazılım bazen cihazları düzgün detect edemiyor ve ağır açılıyor ama fonksiyonel.

DEZAVANTAJLAR
  • Kablosuz modda nadiren de olsa bağlantı bazen çevresel parazitlerde düşebiliyor,
  • Oyunlarda daha rahat ses kasılamsı için biraz tiz yapılmış yani dolgun değil. Bu durum müzik için çok iyi bir şey olmasa da oyun için artısı gerçekten büyük.
  • Windows'da ses ayarlarında Chat ve Gaming olarak ikiye ayrılmasını pek beğenmedim bazen sesler karışıyor.

Meraklısı için kutu içeriği de şu şekilde: Kulaklığın kendisi, dongle, 1 adet jak/usb-c kablo, 1 adet usb-a usb-c kablo, çıkarılabilir mikrofon.

Bu kulaklığı profesyonel olarak oyun oynamak isteyen kullanıcılar için çok iyi bir seçenek olduğunu söyleyebilirim. Logitech G733 kulaklığımın ardından gerçekten derin bir nefes aldırdı.
Uygun bir fiyata bulunması dahilinde alınmasını tavsiye ederim.
Kendim güzel çekemediğim için görseller Razer'ın kendi sayfasından alınmıştır.

Umarım V2'lerde olan kronik menteşe çatlama sorununu da çözmüşlerdir.

Düz V3 kablosuz modeli nasıldır? Nova 5 ve Pelta ile karşılaştırdığımızda?

Bilmiyorum sizinki ile aynı mı ancak bende de benzer bir şekilde ses gitti. Olayı açıklamam gerekirse Spotify'de müzik dinliyordum, oyuna girdikten sonra müziği açtım ancak sesler tamamen kesildi. Sadece ANC çalışıyordu.
Sesin gelmesi için windows Voice Output ayarlarından Chat ve Game mode olan iki seçenekten Chat modunu devre dışı bıraktım ve sesler geri geldi. Son 3 haftadır da ses ile ilgili bir sorun olmadı.

Hocam discord'u Chat/Chat yapin diyor bence de ondan buarada.

Bende de soyle. Oyun oynuyorum bir anda bir cizirti butun sesler gidiyor. Kapatip acinca duzeliyor.

Synapse alakali bir durum degil. Synapse kapali oyun oynuyordum yine gitti.

Hocam Discordu nasil kullaniyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…