Bütçe
3.000 TL
Makaleler
1
Yer
Ankara
Merhaba,

https://www.vatanbilgisayar.com/razer-seiren-v3-mini-mikrofon-siyah.html almayı düşünüyorum. Çalıştığım yerin karşısında Vatan mağazası var çıkışta uğrayacağım. Headset kulaklıkları çok sevmiyorum, kulak içi olanların da mikrofonlarından verim alamıyorum. Ev ortamım birazcık sesli olabiliyor, dışarıdaki sesleri almaması ilk tercih sebebim olur açıkçası. Yazılım ile kesiyorsa o da kabulümdür.

Soru 2: NVIDIA kart kullanıyorum, broadcast üzerinden düzenlemeler yapsam her uygulamada o düzenlemeler uygulanır mı? Örneğin: Broadcast üzerinden yaptığım ayar Google Meet web sürümünde de çalışır mı?

Sizce ₺2.000'ye alınır mı?
Bütçe: Eğer standı ile gelecekse maksimum ₺3.000

Güncelleme: Ürünü satın aldım. İlk izlenimlerim (5 üzerinden):
  • Malzeme kalitesi: ★★★★
  • Uygulama Desteği: ★★
  • Kutu İçeriği*: ★★★★
  • Ses Kalitesi**: @Nevermore
*Kutudan birden fazla sticker olmak üzere mikrofon için gerekli her şey çıkıyor. Kablosu gerçekten premium hissettiriyor fakat kısa. Farklı bir kablo ile kullanmak durumunda kaldım. Kol stand alırsam daha da uzun bir kablo gerekecek.
**Testleri kendisi ile yaptık ve 3 saat kadar oyun oynadık. Discord üzerinden görüştük, Krisp açık olmadığı zaman her türlü sesi kolaylıkla alıyor. 1 seneden fazla süredir Havit Gamenote H2038U kullanıyordum. Ses kalitesindeki farkı kısaca özetleyecektir.

Uygulama Desteği Detay: Razer'ın kendi uygulaması neredeyse mikrofon sesini artırmak/azaltmak dışında hiçbir işe yaramıyor. Nvidia Broadcast kullanmayı denedim fakat ekran kartı kullanımında konuşurken yer yer %20'ye varan artışlar gözlemledim. Oyun oynarken kullanmak pek akıl karı değil gibi fakat podcast, sunum ya da videolarınız için ses kaydı gibi konularda rahatlıkla kullanılabilir, başarılı. Discord built-in krisp yeterince işe yarıyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

https://www.vatanbilgisayar.com/razer-seiren-v3-mini-mikrofon-siyah.html almayı düşünüyorum. Çalıştığım yerin karşısında Vatan mağazası var çıkışta uğrayacağım. Headset kulaklıkları çok sevmiyorum, kulak içi olanların da mikrofonlarından verim alamıyorum. Ev ortamım birazcık sesli olabiliyor, dışarıdaki sesleri almaması ilk tercih sebebim olur açıkçası. Yazılım ile kesiyorsa o da kabulümdür.

Soru 2: NVIDIA kart kullanıyorum, broadcast üzerinden düzenlemeler yapsam her uygulamada o düzenlemeler uygulanır mı? Örneğin: Broadcast üzerinden yaptığım ayar Google Meet web sürümünde de çalışır mı?

Sizce ₺2.000'ye alınır mı?
Bütçe: Eğer standı ile gelecekse maksimum ₺3.000

Güncelleme: Ürünü satın aldım. İlk izlenimlerim (5 üzerinden):
  • Malzeme kalitesi: ★★★★
  • Uygulama Desteği: ★★
  • Kutu İçeriği*: ★★★★
  • Ses Kalitesi**: @Nevermore
*Kutudan birden fazla sticker olmak üzere mikrofon için gerekli her şey çıkıyor. Kablosu gerçekten premium hissettiriyor fakat kısa. Farklı bir kablo ile kullanmak durumunda kaldım. Kol stand alırsam daha da uzun bir kablo gerekecek.
**Testleri kendisi ile yaptık ve 3 saat kadar oyun oynadık. Discord üzerinden görüştük, Krisp açık olmadığı zaman her türlü sesi kolaylıkla alıyor. 1 seneden fazla süredir Havit Gamenote H2038U kullanıyordum. Ses kalitesindeki farkı kısaca özetleyecektir.

Uygulama Desteği Detay: Razer'ın kendi uygulaması neredeyse mikrofon sesini artırmak/azaltmak dışında hiçbir işe yaramıyor. Nvidia Broadcast kullanmayı denedim fakat ekran kartı kullanımında konuşurken yer yer %20'ye varan artışlar gözlemledim. Oyun oynarken kullanmak pek akıl karı değil gibi fakat podcast, sunum ya da videolarınız için ses kaydı gibi konularda rahatlıkla kullanılabilir, başarılı. Discord built-in krisp yeterince işe yarıyor.

Razer Seiren V3 Mini Hakkında Değerlendirme​

• Alınır mı? Evet, Razer Seiren V3 Mini iyi bir performansa sahip, özellikle fonksiyonel ve taşınabilir bir mikrofona ihtiyacınız varsa. Özellikle ev ortamındaki dış sesleri azaltmak isteyip kullanımı kolay bir ürün arıyorsanız tercih edilebilir.
  • Ses Yalıtımı: Dışarıdaki sesleri kesmek için yazılı olarak uygulanan filtreleme de kablosuz/mikrofon ile mümkün olabilir. Ancak sonuçlar mikrofonun kendisine bağlıdır.
  • Fiyat ve Bütçe: ₺2.000 fiyatı ile, içinde bulunduğunuz bütçeye uygun. Eğer standla birlikte almayı düşünüyorsanız ₺3.000 bütçesi de makul görünüyor.

NVIDIA Broadcast ile Uygulama Desteği​

• Genel Bilgi: Eğer NVIDIA Broadcast ile ayarlar yaptıysanız, bu ayarların yalnızca Broadcast uygulaması içinde geçerli olduğunu unutmayın.
  • Diğer Uygulamalar: Google Meet gibi diğer uygulamalar için, NVIDIA Broadcast üzerinden yapılan ses düzenlemeleri otomatik olarak uygulanmaz. Yine de, bazı kullanıcı deneyimlerine göre, uygulama açıkken kullanılan ayarların diğer uygulamalarda da işe yarayabileceği gözlemlenmiştir ancak bu kesin bir durum değildir.

Sonuç​

• Razer Seiren V3 Mini, mikrofon ses yalıtımı ve genel performansı açısından iyi bir seçim olabilir. Eğer ev ortamınız sesliyse, Razer uygulaması veya dış ses filtreleme işlevleri ile daha iyi bir ses kalitesi almayı bekleyebilirsiniz.
  • NVIDIA Broadcast ile yaptığınız ayarlar sadece o uygulama içerisinde geçerli olacaktır, diğer uygulamalar için ayrı ayarlar yapmanız gerekebilir.

Merhaba aktif gürültü engelleme yok denmiş vatan üzerinden ve kablo uzunluğu da belirtilmemiş bu bilgileri paylaşabilir misiniz kablo ne kadar kısa? Ek olarak stand derken ne demek istediniz ürün resimlerde göründüğü gibi gelmiyor mu?

Alınır güzel ses kalitesi vs kullanıyorum fakat. Kablo evet biraz kısa. 150 cm.

Kendi ANC'si yok yani sesleri elbetteki alır.

Ya NVIDIA Broadcast kullanacaksınız. Ya da OBS Studio'dan gürültü engelleme kullanırsınız. Ayrıca OBS için NVIDIA eklentisi de indiriliyor eğer broadcast ile kullanmak istemezseniz.

Bu arada uygulamasında hiç kayda değer bir şey yok sürücü yükleniyor web sitesinden Firmware indiriyorsunuz onu manuel kuruyorsunuz. Onun harici olan tek şey ses açıp kısma ve Mixer var o kadar. Yani Firmware güncelledikten sonra direk tak kullan ekolayzer vs yok zaten.

Siz ses ayarını OBS'den ses tonlarını ayarlarını yaparsınız. Bende yabancı bir videoya bakarak yaptım. Türkçe videolar da var.

Alınır güzel ses kalitesi vs kullanıyorum fakat. Kablo evet biraz kısa. 150 cm.

Kendi ANC'si yok yani sesleri elbetteki alır.

Ya NVIDIA Broadcast kullanacaksınız. Ya da OBS Studio'dan gürültü engelleme kullanırsınız. Ayrıca OBS için NVIDIA eklentisi de indiriliyor eğer broadcast ile kullanmak istemezseniz.

Bu arada uygulamasında hiç kayda değer bir şey yok sürücü yükleniyor web sitesinden Firmware indiriyorsunuz onu manuel kuruyorsunuz. Onun harici olan tek şey ses açıp kısma ve Mixer var o kadar. Yani Firmware güncelledikten sonra direk tak kullan ekolayzer vs yok zaten.

Siz ses ayarını OBS'den ses tonlarını ayarlarını yaparsınız. Bende yabancı bir videoya bakarak yaptım. Türkçe videolar da var.
Anlıyorum aslında oyunlarda ve whatsap aramaları gibi senaryolarda kullanmak için istiyordum kablosuz kulaklık ile ses açınca bana gelen duyduğum oyun içi sesler tamamen bozuluyor ondan ayrı bi mikrafon arıyordum.