- Makaleler
- 5
Merhabalar, incelediğim iki tane farenin karşılaştırmasını yapmak istedim. Keyifli okumalar.
Tasarım ve Malzeme Kalitesi
Tuş Hissi ve Malzeme Yapısı
Performans ve Sensör Kalitesi
Kablosuz Performans ve Yazılım
Kablosuz performansları iyi ancak Razer'in yazılımını daha çok beğendim.
Batarya ve Şarj Özellikleri
Kutu İçeriği
Siz tercihinizi hangi fareden yana kullanırdınız? Neden? Benim tercihim Razer Viper V3 Pro’dan yana olurdu. 8000 Hz HyperPolling, HyperSpeed dongle ile neredeyse sıfır gecikme, 35K sensörün sunduğu ekstra DPI aralığı ve Synapse’ın kapsamlı ayar imkânları bana fazlasıyla yeter; hatta uzun pil ömrü de işin bonusu.
Eksiğim/yanlışım varsa aşağı yazabilirsiniz.
OKuduğunuz için teşekkürler.
Tasarım ve Malzeme Kalitesi
- Razer Viper V3 Pro: 54 g (siyah) ya da 55 g (beyaz) ağırlığıyla oldukça hafif. Simetrik tasarımı, uzun süreli kullanımda bile bilek yorgunluğunu minimuma indiriyor. Mat kaplama, parmak izlerini engelliyor ve güvenli bir tutuş sunuyor. Yalnızca sol tarafta yan tuşlar yer alıyor.
- Ninjutso Sora V2: 39 g ile gerçekten çok hafif. Polycarbonate malzeme kullanılarak üretilmiş ve premium bir his veriyor. Yalnızca sol tarafta iki yan tuş var ama simetrik tasarımı sayesinde her iki elde de rahatça kullanılabiliyor.
Tuş Hissi ve Malzeme Yapısı
- Razer Viper V3 Pro: Gen-3 optik switch’ler ile hızlı ve kesintisiz tıklamalar sağlıyor. 90 milyon tıklama ömrü var ve çift tıklama sorunu yaşatmıyor. Scroll tekerleği sessiz çalışıyor.
- Ninjutso Sora V2: Omron Optik D2FP-FN2 switch’ler ile 70 milyon tıklama ömrü sunuyor. Yan tuşlar ergonomik ve hemen tepki veriyor. Scroll tekerleği sessiz çalışıyor, ancak bazı kullanıcılar bunu fazla hafif bulabilir.
Performans ve Sensör Kalitesi
- Razer Viper V3 Pro: Focus Pro 35K sensörü ile 100 – 35.000 DPI aralığı sunuyor. 750 IPS hızında izleme sağlıyor ve 70 G ivme ile yüksek hassasiyet sağlıyor. 8000 Hz HyperPolling teknolojisi ile düşük gecikmeli performans sunuyor.
- Ninjutso Sora V2: PixArt PAW3395 sensörü ile 50 – 26.000 DPI aralığında çalışıyor ve 650 IPS hızında tepki veriyor. 50 G ivme ve ayarlanabilir Lift-Off Distance (LOD) özelliğiyle hassas kullanım sunuyor. 1000 Hz kablosuz bağlantı ve opsiyonel 8000 Hz desteği ile oldukça hızlı.
Kablosuz Performans ve Yazılım
- Razer Viper V3 Pro: 8000 Hz HyperPolling teknolojisi ile kablosuz bağlantı sağlıyor. Yazılım üzerinden DPI, polling rate ve yüzey kalibrasyonu ayarları yapılabiliyor. Farede tek bir onboard profil bulunuyor.
- Ninjutso Sora V2: 1000 Hz kablosuz performansı ve opsiyonel 8000 Hz desteği ile hızlı bir deneyim sağlıyor. Yazılımı web tabanlı NinjaForce ile DPI, LOD, tuş atamaları gibi ayarlar yapılabiliyor. Temel düzeyde olsa da işlevsel.
Kablosuz performansları iyi ancak Razer'in yazılımını daha çok beğendim.
Batarya ve Şarj Özellikleri
- Razer Viper V3 Pro: Batarya ömrü 1000 Hz ile 95 saate kadar çıkıyor, 8000 Hz ile yaklaşık 17 saat kullanım sunuyor. Kablolu kullanım da rahat ve şarj süresi hızlı.
- Ninjutso Sora V2: Tek şarjla 80 saat kullanım ömrü sağlıyor. Şarj süresi yeterince hızlı ve kutudan çıkan USB-C kablo oldukça esnek ve pratik.
Kutu İçeriği
- Razer Viper V3 Pro:
- USB-C Speedflex kablo
- HyperPolling 8000 Hz Wireless Dongle
- Dongle uzatma adaptörü
- Grip tape
- Kullanım kılavuzu & garanti belgesi
- PTFE koruyucu kapak kutuda yer almıyor.
- Ninjutso Sora V2:
- USB-C şarj/bağlantı kablosu
- 2.4 GHz USB alıcı dongle
- Dongle uzatma adaptörü
- 2 adet PTFE skate (büyük ve küçük set)
- Sticker ve kullanıcı kılavuzu
- Razer Viper V3 Pro:
Artılar:
- 54 g (hafif yapısı)
- Focus Pro 35K sensör (yüksek hassasiyet)
- 8000 Hz HyperPolling teknolojisi
- Gen-3 optik switch’ler ile uzun ömür
Eksiler: - RGB ışıklandırma yok (kişisel tercihe göre artı da olabilir)
- Şarj süresiyle ilgili net veri eksik
- Yüksek fiyat segmenti
- Ninjutso Sora V2:
Artılar:
- 39 g (çok hafif yapı)
- PixArt PAW3395 sensör (yüksek DPI ve hız)
- Ayarlanabilir Lift-Off Distance (LOD)
- Uzun batarya ömrü (80 saat)
Eksiler: - RGB ışıklandırma yok (kişisel tercihe göre artı da olabilir)
- Scroll tekerleği bazı kullanıcılar için fazla hafif hissedilebilir
- Yazılımın temel düzeyde olması
- Razer Viper V3 Pro:
- Rekabetçi FPS oyuncuları ve e-Spor profesyonelleri
- Düşük gecikmeli ve yüksek performans arayanlar
- Hafif ve uzun süreli rahat kullanım isteyenler
- Ninjutso Sora V2:
- FPS oyun oyuncuları
- Aşırı hafif fare tercih edenler
- Minimalist tasarımı sevenler
- Fingertip ve claw grip kullananlar
- Razer Viper V3 Pro: 54 g'lık hafifliği, Focus Pro 35K sensörünün hassasiyeti ve 8000 Hz HyperPolling teknolojisi ile öne çıkıyor. Profesyonel e-Spor oyuncuları ve yüksek performans isteyenler için mükemmel bir seçenek.
- Ninjutso Sora V2: 39 g’lık inanılmaz hafifliği ve PixArt PAW3395 sensörü ile aynı şekilde rekabetçi oyunlar için oldukça uygun. Eğer RGB ışıklandırma sizin için önemli değilse ve ultra hafif fare arıyorsanız, Sora V2 mükemmel bir seçenek.
Siz tercihinizi hangi fareden yana kullanırdınız? Neden? Benim tercihim Razer Viper V3 Pro’dan yana olurdu. 8000 Hz HyperPolling, HyperSpeed dongle ile neredeyse sıfır gecikme, 35K sensörün sunduğu ekstra DPI aralığı ve Synapse’ın kapsamlı ayar imkânları bana fazlasıyla yeter; hatta uzun pil ömrü de işin bonusu.
Eksiğim/yanlışım varsa aşağı yazabilirsiniz.
OKuduğunuz için teşekkürler.