Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Evet bu amfi hakkında bir konu açmıştım. Bu soru farklı ama. Bu renkler önemli mi? Sonuçta RCA kabloları Kırmızı, Beyaz oluyor genelde. Sanırım fark etmiyor. Harman/Kardon AVR 132. Babam sordu. Emin olmadan almak istemedik.

Screenshot_20250726_144557_Gallery.webp

Çözüm
Hayır arkadaşlar fark etmiyor. Risk aldım, ve 3 tane RCA to 3.5 mm Jak kablosu aldım. Hepsini düzgünce PC'ye bağladım. Oyunlarda 5.1 alabiliyorum. Ancak müzik performansı S/PDIF ile kıyaslayınca güzel değil.
Çok zaman geçtiği için bunların tam olarak ne anlama geldiğini artık hatırlayamıyorum. Ama renkler fark ediyordu. Seslerin nereden geleceğini belirler. Sol ön, sol arka, sağ ön, sağ arka gibi.

F ile başlayanlar Front anlamına geliyordu. Ama inanın diğerlerini hatırlayamadım. Sanırım mor renkli giriş merkez hoparlör anlamına geliyordu.

Çok zaman geçtiği için bunların tam olarak ne anlama geldiğini artık hatırlayamıyorum. Ama renkler fark ediyordu. Seslerin nereden geleceğini belirler. Sol ön, sol arka, sağ ön, sağ arka gibi.

F ile başlayanlar Front anlamına geliyordu. Ama inanın diğerlerini hatırlayamadım. Sanırım mor renkli giriş merkez hoparlör anlamına geliyordu.
Yani biz bundan 3 tane alsak, MSI B650 Tomahawk Wi-Fi'ya takarsak işe yarar mı?

O kadarını artık bilemiyorum dersen ayıp olur mu? :') Gerçekten bu konuları hiç hatırlayamıyorum. Alacağınız 3.5mm JACK kablosunun ucuna baktım. Bu MONO bir kablo gibi görünüyor. Ucunda sadece 2 çizgi olanlar tek kanal destekliyordu diye hatırlıyorum. Muhtemelen yanlış kabloya bakıyorsunuz.

1753555097307.webp

Hayır arkadaşlar fark etmiyor. Risk aldım, ve 3 tane RCA to 3.5 mm Jak kablosu aldım. Hepsini düzgünce PC'ye bağladım. Oyunlarda 5.1 alabiliyorum. Ancak müzik performansı S/PDIF ile kıyaslayınca güzel değil.

Çözüm