2 ayar ile çözülecek konunun uzadığını düşünüyorum bu yüzden en baştan yapmanız gerekenleri anlatıyorum.
Sorun Driver kaynaklı gibi ama DDU ile uğraşmamak ve emin olmak adına öncelikle şu adımları yapın.
- NVIDIA App üzerinden optimize et > Oyuna girin Tam ekran ve Pencereli arasında geçiş yaparak deneyin sorun varsa sonraki adıma geçin. Çünkü; sorun tam ekran uyumsuzluğudur.
RDR2.exe dosyasını bulun>sağ tık>özellikler>uyumluluk>Tam Ekran Optimizasyonlarını Devre Dışı Bırak>Uygula deyin çıkın ve tekrar deneyin.
Sorun devam ederse:
- DDU ile benim önerim hala 577 ve 567 sürü müdür ama siz 581.80 sorunsuz diyor ve güveniyorsanız 581.80 de olur. DDU rehberi üstte var.
- Eski sürücüye geçince şu ayarları yapın:
- Ayarların yerini bilmiyorum maalesef bilgisayar başında olmadığımdan bakamıyorum da ben ayarı yazayım siz yapın hocam.
- NVIDIA Denetim Masası'ndan
- NVIDIA Renk ayarlarını kullan-RGB-10 bpc (desteklediği en yüksek ayar)
- G-Sync kullanıyorsanız: G-Sync'i etkinleştirin ve sadece "Tam ekran" için onay verin.
- Windows'ta:
- HDR gerekli bir ayar değil hatta kapatılması daha iyidir. HDR kapalı.
- RDR2.exe dosyasında tam ekran uyumsuzluğu hala devre dışı kalsın. "Yüksek DPI ölçeklendirmesini geçersiz kıl" açın.
- Monitör'de:
- Dynamic Brightness/Dynamic Contrast/Local Dimming adları ile bilinen bir ayar var onu da kapatın. Bazı oyunlarda şu an olduğu gibi fazla karanlık ya da fazla aydınlığa sebep olabiliyor. Ben kendim bile kullanmıyor önermiyorum.
- İsteğe bağlı farklı ayarları elbette açabilir ya da kapatabilirsiniz.
Umarım sorununuz çözülür.