Sırf gerçekçi ve detaylı bir oyun diye abartılıyor, yoksa öyle çok büyük bir olayı da yok. Hadi onu geçtim; gerçekçilik, detay ve atmosfer açısından bakınca bile The Last of Us Part I'i daha akıcı ve temposunda daha tutarlı bir oyun. Burada karşılaştırma yapmıyorum aslında ama oyun sektöründe şu an en gerçekçi ve en detaylı iki oyun bence Red Dead Redemption 2 ve The Last of Us Part I'i. Ama herkes RDR2'yi överken kimse The Last of Us Part II'yi pek övmüyor; sırf hikayesi yüzünden oyun bayağı gömülüyor.

Ben genel olarak oyunu pek sevemedim. Ama dediğim gibi oyun bir başyapıt. Ve karşılaştırma yapmıyorum.

Sırf gerçekçi ve detaylı bir oyun diye abartılıyor, yoksa öyle çok büyük bir olayı da yok. Hadi onu geçtim; gerçekçilik, detay ve atmosfer açısından bakınca bile The Last of Us Part I'i daha akıcı ve temposunda daha tutarlı bir oyun. Burada karşılaştırma yapmıyorum aslında ama oyun sektöründe şu an en gerçekçi ve en detaylı iki oyun bence Red Dead Redemption 2 ve The Last of Us Part I'i. Ama herkes RDR2'yi överken kimse The Last of Us Part II'yi pek övmüyor; sırf hikayesi yüzünden oyun bayağı gömülüyor.

RDR2'nin mekanik derinliği çok iyi bence. Ve çok iyi bir açık dünya sunuyor oyuncuya.

Nasıl hiçbir şey yok oyunun açık dünyası ağzına kadar dolu.
Evet açık dünya ağzına kadar dolu, evet dünya çok gerçek, mükemmel hikaye mükemmel grafikler ve mükemmel atmosfer. Bunlar şahane, söz yok. Fakat oyun döngüsüne mekaniklere ve yapıya yani oyun denilen asıl şeye indiğimiz zaman bu sadece kusursuz hale getirilmiş bir GTA 4. RDR 2 şahane tekniğe sahip bir 2008 yapımı oyun. Oyuna aşığım ama bu durum benim, oyunun tekrar ısıtılıp önümüze konmuş bir yemek olduğunu inkar etmemi engellememeli.

Ben genel olarak oyunu pek sevemedim. Ama dediğim gibi oyun bir başyapıt. Ve karşılaştırma yapmıyorum.

RDR2'nin mekanik derinliği çok iyi bence. Ve çok iyi bir açık dünya sunuyor oyuncuya.
Bilemiyorum, bana RDR2 biraz GTA 4’teki gibi daha çok atmosfer ve teknik demo hissi veriyor.

Bana öyle gelmiyor. Şahsen. Ayrıca GTA4 ile bu oyunun ne alakası var onu da anlamadım.
Evet açık dünya ağzına kadar dolu, evet dünya çok gerçek, mükemmel hikaye mükemmel grafikler ve mükemmel atmosfer. Bunlar şahane, söz yok. Fakat oyun döngüsüne mekaniklere ve yapıya yani oyun denilen asıl şeye indiğimiz zaman bu sadece kusursuz hale getirilmiş bir GTA 4. RDR 2 şahane tekniğe sahip bir 2008 yapımı oyun. Oyuna aşığım ama bu durum benim, oyunun tekrar ısıtılıp önümüze konmuş bir yemek olduğunu inkar etmemi engellememeli.

Başka türlü insanlar kabul edecek mi insanlar? İyi bir oyun var ortada, sadece GTA 4 oyunu demek büyük haksızlık, yapmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
RDR 2'deki mekanik derinliği hangi oyunda var acaba. Oyunda silah kullanmak bile diğer oyunların hepsinden daha iyi bence.
Bu soruya bir düzine cevap dizilir mesela, RDR 2 mekanik derinliği açısından vasat bir oyun. Bu onu rezalet yüz karası bir oyun mu yapar hayır, ama eksik olduğu aşikar.

Bana öyle gelmiyor. Şahsen. Ayrıca GTA4 ile bu oyunun ne alakası var onu da anlamadım.
Onu RDR 2’den ayrı kılan tema ve hikaye. Yani oyun dediğimiz kavramın yanına inşa edilen yan unsurlar. Asıl ana unsur olan mekanikler, oyun döngüsü, teknik altyapı birebir aynı. Aynı temel üzerine inşa edilmiş, sadece aynı malzemelerin pahalılarına sahip ve farklı renklere boyanmış binalar kısaca.

Son düzenleme:
Sıkıla sıkıla oynamıştım. Geçilemeyen ara sahneler, uzun ara sahneler, böyle çatışmasız vurmasız kırmasız görevler falan illallah ettirmişti. Özellikle böyle koca bir balo vardı, iki saat dolaşıyorduk hiçbir şey yapmadan, kilo kilo altınla da denizin dibini boylayıp karaya oturuyorduk. Adadan kaçarken köşeyi dönüyorsun ara sahne, 3 adam vurup köşeyi dönüyorsun ara sahne... abartmıyorum 15 kez bu döngü görev içinde yaşandı. Kısaca rezalet oyun. Rockstar abi yhaaa diyenlere kanıp aldım oyunu da bir daha gaza gelip oyun falan almayacağım. RDR1'i de oynadım, RDR2'yi batırmışlar.
Amacı sinematik bir deneyim sunmak olan bir oyunu "çok sinematik var" diye eleştirmenin saçmalığı...

Bu soruya bir düzine cevap dizilir mesela, RDR 2 mekanik derinliği açısından vasat bir oyun. Bu onu rezalet yüz karası bir oyun mu yapar hayır ama eksik olduğu aşikar.

Onu RDR 2'den ayrı kılan tema ve hikaye. Yani oyun dediğimiz kavramın yanına inşa edilen yan unsurlar. Asıl ana unsur olan mekanikler, oyun döngüsü, teknik altyapı birebir aynı. Aynı temel üzerine inşa edilmiş, sadece aynı malzemelerin pahalılarına sahip ve farklı renklere boyanmış binalar kısaca.

Mekanik derinlik açısından nasıl vasat hocam? Siz bu oyunu oynadığınıza emin misiniz?

Başka türlü insanlar kabul edecek mi insanlar? İyi bir oyun var ortada, sadece GTA 4 oyunu demek büyük haksızlık, yapmayın.
Yazımda iyi bir oyun olduğunu inkar etmedim, favori oyunlarımdan biri zaten. “Sadece GTA 4 oyunu” demedim, GTA 4’ün farklı renge boyanıp mükemmelleştirilmiş hali dedim. Şey gibi düşünün; Renault Megane’ı aldınız, mükemmel parçalarla donatıp 600 beygir bir makineye çevirdiniz. Evet araba çok güzel oldu ama o hala bir Renault Megane ve bir sınırları var. Mükemmel parçalarla donatmış olmana rağmen o şey o amaçla üretilmediği fabrika çıkışı 600 beygir olan bir araca göre kötü kalacak. Sınırlarına ulaşmış ve can çekişiyor yani, GTA 6 böyle olmayacak diye düşünüyorum, teknik altyapı değişecektir.