RDR2 ve Cyberpunk 2077'deki ara sahnelere yönelik eleştiri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cruslan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 79
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    zor
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güncel konsollarde ve benim bilgisayarımda SSD Var. Loading ekranı, ara sahne için mazeret olamaz.

Güncel konsollarde ve benim bilgisayarımda SSD var. Loading ekranı, ara sahne için mazeret olamaz.

Bahsettiğiniz RDR2 ve CP2077 PS4'e de çıkışını yaptı yani sadece SSD odaklı değildi PC'lerde de geçilebilir yapamazlardı çünkü hala HDD kullananlar bulunmakta ki hikayesi bu kadar ön planda olan iki oyuna neden hala arasahneler geçilebilir değil diye dil dökmeniz hala çok komiğime gidiyor oynanışını çok sevdiysen iki oyununda açık dünyası olsun yan görevleri olsun en az ana oyunun üzerine 200 saatlik oynanış yan görevleri yapıp yeni deneyimler elde etmek varken neden ana hikayeyi oynuyorsun.

Artık PS5 ve XSX dönemi, ne PS4 kaldı ne de XB1. Ara sahnenin geçilememesi hiçbir sebebe bağlanamaz. Kullanıcıya verilmesi gereken bir ayrıcalık.

Artık PS5 ve xsx dönemi, ne PS4 kaldı ne de xb1. ara sahnenin geçilememesi hiçbir sebebe bağlanamaz. Kullanıcıya verilmesi gereken bir ayrıcalık.

RDR 2 2018 yılında çıktı Cyberpunk 2077'de çok ayrı konu PS4'ede çıkan bir oyun zaten cp 2077 ilk çıktığında durumu berbattı. Sorunumuz bu da değil aslında iki keredir verdiğim cevapları cımbızlıyorsun kendin de artık neden geçilemez olduğunu aslında geçilebilir olmanın pek önemli olduğunu anlamışsındır diye düşünüyorum.

Sebepleriniz argüman sayılabilecek durumlar değiller. HDD için ayrı mod koyan oyunun SSD'de çalışmayacağını veya HDD'den fazla fark yaratmayacağını da düşünmek garip olmuş. Yüklemeyi gizlemesi, hikayeli oyun(öyle bir janra direkt yok) oyması vs. hiçbiri kullanıcıya ara sahne geçiş imkanı sunulmaması için bir bahane değil. Sunmuyorlarsa oyunlarına güvenmedikleri ve oyun süresini yapay olarak uzattıklarından başka bir gerçek olamaz. SSD'lerin çağında yükleme ekranları bir bahane olamaz, eğer yükleme ekranı sorunsa bunun sorumlusu skip isteyen parasını verniş kullanıcı değil şirketin ta kendisidir.

Konumuz geçilebilir olması değil, bunu belirtmek isterim. Öncelikle tekrar söyleyeyim; oyunlar konsollardan PC'ye port ediliyor ve o dönemde HDD kullanılıyordu. PC'ye özel sürüm yapacaklarını mı düşünüyorsun? Konsol o zamanlar birinci sıradaydı (şimdi de öyle). Hikayeli oyun dememizin sebebi ise, hikayesi ön planda olmayan Dark Souls, Doom gibi oyunları online FPS'ler (CS, Valorant gibi) ile ayırmaktır. Merak etme, 12 yıldır oyun oynuyorum ve hikayeli oyunların bir tür olduğunu biliyorum.

Yapımcıların oyunlara güvenmediklerinden bahsetmişsin, bu gerçekten komik. 1985'te olsaydık, evet oyunlar sınırlıydı ve yapımcılar oyunun süresini uzatmak için kasıtlı olarak oyunları uzatıyordu. Ancak dediğim gibi, artık oyunlar sadece ana hikayeyi sunmuyor; yan görevler, yan içerikler, mini oyunlar, açık dünya gibi pek çok seçenek sunuyorlar. Bunlar varken neden hala sadece ana hikayeyi oynamaya zorlanıyorsun? Ana hikayeden ilerlemeden de oyunun keyfini çıkarabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zamanlar ne ara sahneyi zorla izletme vardı ne de aşırı uzun yükleme ekranları. PS3'de CoD oyunlarını hatırlarım, her bir bölümde briefing girerdi ve altta yükleme kısmı çıkardı. Yükleme tamamlandığı an X'e basıp briefing ve ara sahneyi atlayabiliyorsun. O yükleme dediğim de 5-10 saniye sürüyordu HDD ile. Direkt aksiyonun içindesin. Birçok oyunda da direkt geçilebilen ara sahneler vardı. MGS 5'in ara sahnelerini skip deyip hızlıca geçiyor ve oyunu oynayabiliyordum.
12 yıldır sözde oyun oynuyorsunuz ama "hikayeli oyun" diye bir janranın olmadığını daha bilmiyorsunuz, üstüne doğrusu söylenmesine rağmen hala ısrarınızda devam ediyorsunuz. Metacritic gibi bir sayfaya gidip "story" diye bir janra var mı gidip bakın derim. Herhalde bu süre zarfında tek oynadığınız crackli Minecraft ve Zula sanırım.
Eskiden oyunlar zaten uzundu, diyalog ve hikaye arka plandayken asıl olan oyun ve oynanış ön plandaydı. Buna rağmen çok tatmin edici oyun süreleri de sunuyorlardı. Bugün ise "filler"dan farksız, oyununa güvenen boş ara sahnelerini geçme imkanı sunsun. Eskiden HDD'de çalışan o oyunlar izin veriyordu çünkü.
O dediğin her şeyi açmak için de ana hikayede gitmen gerekiyor, zorla o ara sahneleri izlettiriyor veya 15 dakika boyunca W tuşuna basmaya mecbur bırakıyor. Eskiden bu ucuz hilelerin hiçbiri kullanılmıyordu oyunlarda.

Bu arada o kadar yazım yanlışı, kelime tekrarı, anlatım bozukluğu yapmışsınız ki şu yazıyı yazmamın önemli süresi sizin alıntılarınızı düzenlemeye gitti ki direkt alıntılasaydım doğrudan uyarı alırdım.

Şu yazdıkların üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek oyunu sil hafızamdan

Marjinal olacağım diye dünyanın en iyi oyunlarını yapan firmayı kötülemek için her türlü şeyi yapan tayfa. Sıktı artık.

Bu konuda hiçbir şey yazmayıp sadece mesajlara dislike atan arkadaş da geçenlerde GTA 6 fragmanında oynanış yok diye oyuna çöp olacak diyordu. Sizin amacınızı bilmediğimizi sanıyorsunuz.

Bunu GPT kendisi düzeltmiş olacaktır ki orijinal metnim böyleydi.
Konumuz geçilebilir olması değil şu anda onu belirteyim. Konsollardan port ediliyorlar ve o zamanın teknolojisinde HDD vardı PC'ye özel sürüm yapacaklarını mı zannediyorsun? Konsol o zamanlar 1.sıradayken (şimdi de öyle de) hikâyeli oyun dememizin sebebi de güzel kardeşim hikayesi ön planda olmayan Dark Souls, Doom'ya da online FPS; CS, Valorant gibi oyunlarla ayırmak. Merak etme 12 yıldır oyun oynuyorum ve hikâyeli oyunların bir janra olmadığını biliyorum. Oyunlara güvenmediğinden demişsin, harbi çok komiksin. 1985 de olsaydık evet, oyunlar sınırlıydı ve yapımcılar sırf oyun suresini uzatmak için oyunu bilerek uzatıyorlardı ama önceden de dediğim gibi oyunlar artık sadece ana hikayeyi sunmuyorlar. Yan görevler, yan içerikler, mini oyunlar, açık dünya bunları yapmak varken neden hâlâ ana hikayeyi oynamaya zorluyorsun? Hiç ana hikayeden ilerlemeden de oyunun keyfini çıkarabilirsin.

Call of Duty oyunları linear olduğu için açık dünya gibi haritayı, NPC'leri yüklemek zorunda kalmazlar. Oynanış süresi 6 saat olan oyunda ara sahnelerin geçilebilir olması pek zor iş değil gibi. Ek olarak unutmamak gerekir ki ara sahnelerin geçilemez olması da bir oyun dizaynıdır. Bunun asıl amacı da oyuncuyu oyuna bağlamak. Hikâyeyi sadece süs olsun ya da oyunculara zorluk olsun diye koymadıklarını tahmin ediyorsundur.

O dediğin her şeyi açmak için de ana hikayede gitmen gerekiyor, zorla o ara sahneleri izlettiriyor veya 15 dakika boyunca W tuşuna basmaya mecbur bırakıyor. Eskiden bu ucuz hilelerin hiçbiri kullanılmıyordu oyunlarda.

Oyunu bitirmemişsen, ana hikâyeyi hiç oynamamışsan, neden ara sahneler geçilebilir diye şikayet ediyorsun? Oyunlar artık sadece oynanış sunmuyor, anlayın bunu artık 30 yıl eskide kaldı o işler. Hikâye sarmadı mı, şu anda RDR2 ve CP 2077 oynanışından daha iyi online oyunlar bulunmakta. 70 saatlik oynanışın 20 saatinde ara sahne varsa burada oyun "Bak abi ben hikâyesiyle öne çıkan bir oyunum." diyordur, sen de buna göre oyunu alıp oynarsın.

Yazıyı yazarken bir işim çıktı. Ben de direkt metni GPT'ye atıp düzeltmesini istedim. Hatam olduysa affola.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…