Samsung 5LPP'nin verimliliği rezalet, Exynos 1280 almazdım şahsen. Annemin realme 8'inde TSMC 12FFC'den çıkan Helio G95 var ve 1280'li her cihazdan pil konusunda daha başarılı. Şimdi TSMC N6'dan çıkan SD695 veya Helio G99'u düşün bir de. Realme'nin arayüzü tertemiz gerçekten, One UI'a tercih ederim her türlü.Aklımda hiç yoktu ama bu mesajlardan sonra M34 daha mantıklı geliyor, büyük ihtimal onu alırım. Bu arada şu an kullandığım telefon iPhone 5s. Sorunsuz çalışıyor ve çok seviyorum ama sistemi eski olduğu için uygulama yükleyemiyorum ve şarjı çok çabuk bitiyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Guc tuketimini hesaplamadan Exynos 1280 ile G99 arasindaki %80 civari GPU farkini da hesaba katmaniz lazim. 5LPP, %80 ustu wafer verimine sahip base N5 ve N5P'ye gore kotu ancak kendi oznelinde kesinlikle kotu degil. Ozellikle soz konusu Exynos 1280 gibi ucuz bir SoC'sa, dugumun verimsizliginden soz dahi edilemez.Samsung 5LPP'nin verimliliği rezalet, Exynos 1280 almazdım şahsen. Annemin realme 8'inde TSMC 12FFC'den çıkan Helio G95 var ve 1280'li her cihazdan pil konusunda daha başarılı. Şimdi TSMC N6'dan çıkan SD695 veya Helio G99'u düşün bir de. Realme'nin arayüzü tertemiz gerçekten, One UI'a tercih ederim her türlü.
Ayrica, 5LPP, TSMC N6'ya zaten cok yakin (4LPE onayli sekilde daha iyi, 5LPP=4LPE.)
Değil, 1280'nin termal başarımı da enerji verimliliği de rezalet. A33 ve A53 8 saat ekran süresini zor görürken 12nm G95'li realme 8 ile 12-13 saat alınıyor günlük kullanımda. Samsung Semiconductor sakat bir şirket, fab tarafında da tasarımda da.Ayrica, 5LPP, TSMC N6'ya zaten cok yakin (4LPE onayli sekilde daha iyi, 5LPP=4LPE.)
1280'nin termal başarımı da enerji verimliliği de rezalet.
E1280'li A25 yükte 45⁰'lere kadar ulaşıyor, ilginç...
Aradaki guc farkini onemsememekte israr ediyorsunuz. S23'te 8 saati gormekte zorlaniyor, N4 kotu bir dugum mu simdi? Area'si kesilmis SoC'lardan yola cikarak koskoca bir dugume laf etmek akil kari degil. Ayrica su an guncelde 3GAP ile PPA'da A18 Pro'nun, Dimensity 9400'un uretilecegi olan N3E'nin dibindeler. Samsung Foundry genis bir chip uretim haznesine sahip olabilecek potansiyele sahip bir firma, gerek 4LPP+, gerek 4HPC ve gerekse 3GAP ise bu yazdigimi kanitlamaya baslayan dugumlerden.Değil, 1280'nin termal başarımı da enerji verimliliği de rezalet. A33 ve A53 8 saat ekran süresini zor görürken 12nm G95'li realme 8 ile 12-13 saat alınıyor günlük kullanımda. Samsung Semiconductor sakat bir şirket, fab tarafında da tasarımda da.
alazola
Uzman
Dediklerinizden çok bir şey anlamıyorum maalesef. Bana aptala anlatır gibi anlatmanız lazım. Bir kaç inceleme videosu da izledim. Şu an Realme 9 pro ve M34'den birini alacağım kesin ve videolardan sonra biraz daha 9 Pro'ya yanaştım ama bir süre daha araştıracağım ve sizlerden gelen yorumları da ciddiyetle kontrol ediyorum, hatta kendimden daha çok.
Dediklerinizden çok bir şey anlamıyorum maalesef. Bana aptala anlatır gibi anlatmanız lazım. Bir kaç inceleme videosu da izledim. Şu an Realme 9 pro ve M34'den birini alacağım kesin ve videolardan sonra biraz daha 9 Pro'ya yanaştım ama bir süre daha araştıracağım ve sizlerden gelen yorumları da ciddiyetle kontrol ediyorum, hatta kendimden daha çok.
Azami bütçeniz nedir, son bi' gözden geçirelim.
Aslında 8500TL iyi ama aradaki farka değer derseniz M34 için zorlayabilirim.
O halde M34 alın geçin, o bantta elle tutulur başka cihaz yok.
alazola
Uzman
Realme 9 Pro almaya karar verdim. Carrefoursa'da 8600TL, kartla alırsam 300 chip para veriyor.Çoı çok yakın cihazlar, bence 9 Pro daha şık duruyor.