Realme GT 7 Pro'nun özellikleri sızdırıldı

Makaleler
17
Yer
Lyon
gsmarena_001 (1).webp

Ülkemizde Realme'nin GT serisinin fiyatları genelde çok kötü olmuyor. Bu sebepten bu ürünü önemli görebiliriz. GT 7 Pro 1.5K çözünürlüğe sahip bir ekrana ve BOE'nin X1 paneline sahip olacak. Aynı ekranı OnePlus 12'de de gördük.
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4'ten güç alacak ve 100W'a kadar şarj olabilen 6000 mAh bir bataryaya sahip olacak.
Ana kamerasında 50 MP'lik bir sensör yer alıyor, telefotosunda 3x optik zum yapabilen LYT-600 sensörü yer alıyor. Daha eski bir sızıntıya göre 10x hibrit zum ve 120x dijital zum destekli olabilir.
IP68 ya da IP69 sertifikalı telefon ultrasonik parmak izi sensörüne de sahip olacak.

Daha birkaç ay önce GT 2'lerin adını sıklıkla anıyorken GT 7'nin haberleri almak garip geliyor.

X1 yerine X2 kullanılacağına dair sızıntılar da var. Eğer X2 kullanılırsa BOE'nin mobildeki en iyi panelini ilk deneyeceğimiz cihaz da GT 7 Pro olabilir.

Son düzenleme:
Abidik gubidik anlıkta yüksek şarjlar getirmek yerine süreklide stabil şekilde sürekli yüksek şarj üstüne çalışmaları ve pil aşınmasını azaltmaları lazım. 2 yıla pillerin pertini çıkartıyoruz azıcık hızlı şarj olsunlar derken.

"Azıcık" işte :D
Zaten 25W bile çoğu durumda fazlasıyla yeterli bir şarj hızı, belli yüzdelerin üstünde de watt farkının hiçbir manası kalmıyor. Pil aşınmasına engel olsunlar, Curved 100W yapmasalar da olur, düz 25'e razıyım.

Katılıyorum peak noktası 100W olan şarj hızlarına gerek yok düz 25 veya 50 gibi değerler çok çok yeterli.

Katılıyorum peak noktası 100W olan şarj hızlarına gerek yok düz 25 veya 50 gibi değerler çok çok yeterli.
O peak noktasını sadece belirli sıcaklıklarda belirli yüzdelerde cartta curtta tutuyor derken olayı kalmıyor. Evde 45W destekleyen 2 ayrı Samsung telefon var (tableti saymıyorum) ve direkt kutulardan çıkma ve Samsung'dan satın alınma 25W adaptörler ve 45W adaptör var, hepsinin kablosu da birebir kendi kabloları. Teoride bakınca 45'le şarj ettiğim zaman 1.8 kat daha hızlı şarj etmem lazım, ama gel gör ki özellikle belirli bir yüzdeyi geçtikten sonra hiç ama hiçbir farkları kalmıyor, evet %30'ken evden çıkmadan önce 5 dakikalığına taktığımda biri 40 biri 36 oluyor ama sadece o durumda adamakıllı farkları hissediliyor. Tablet için bunu diyemiyorum tabii, aşırı büyük pil ve daha geniş bir alan=çok daha rahat sıcaklık kontrolü olduğu için onda fark daha belirgin. Ancak işin sonucunda 25W da dahil hepsi uzun vadede pil aşınmasına sebep oluyor, çünkü en basit haliyle pili aşırı yüklüyor, Avengers'taki Thor-Iron Man sahnesindeki gibi :D. Ama o sahnenin aksine bu "vaat edilen" ek yüklemenin karşılığını asla birebir alamıyorsun. Tamamen sabit 25W'ta şarj edecek bir adaptörün 36 dakikada 5000'lik bir pili 0'dan 100'e şarj etmesi lazım ancak gel gör ki biz bu değerleri "vaat" olarak 100W şarjlı telefonlarda falan alıyoruz ki pratikte onu da alamıyoruz.

Geri
Yukarı Alt