Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Uygulama kaynaklı sorun var gibi duruyor. Veya ses kartı takılı olan kulaklıktan dolayı Realtek devredışı algılamamış olabilir. Uygulamanın arayüzüne de baktım açıkcası gereksiz duruyor. Yapılabilecek şeyleri Windows ses ayarlarından da yapabilirsiniz.

2025-04-14_03-26.webp

Denetim masası üzerinden Realtek HD Audio yöneticisini açmayı dener misiniz? En azından bu uygulamadan daha düzgün bir arayüze ve daha fazla ayar sahiptir diye düşünüyorum.

2025-04-14_03-28.webp

Uygulama kaynaklı sorun var gibi duruyor. Veya ses kartı takılı olan kulaklıktan dolayı Realtek devre dışı algılamamış olabilir. Uygulamanın arayüzüne de baktım açıkçası gereksiz duruyor. Yapılabilecek şeyleri Windows ses ayarlarından da yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 140533

Denetim Masası üzerinden Realtek HD Audio yöneticisini açmayı dener misiniz? En azından bu uygulamadan daha düzgün bir arayüze ve daha fazla ayar sahiptir diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 140534

Denetim Masası üzerinde de mevcut değil. Konuyu o yüzden açtım. OBS kayıt alırken bilgisayarın sesi mikrofona gidiyor. Onu ayarlayacaktım. Windows ses ayarlarından nasıl ayar yapabilirim kontrol panelinde alışkınım ama ses ayarlarını bilmiyorum. Ayrıca kulaklığımda ses kartı da yok.

Denetim Masası üzerinde de mevcut değil. Konuyu o yüzden açtım. OBS kayıt alırken bilgisayarın sesi mikrofona gidiyor. Onu ayarlayacaktım. Windows ses ayarlarından nasıl ayar yapabilirim kontrol panelinde alışkınım ama ses ayarlarını bilmiyorum. Ayrıca kulaklığımda ses kartı da yok.
Realtek üzerinden bununla ilgili ne ayar yapabilirsin diye düşündüm de bir şey bulamadım. Kısaca mikrofon bassını kısabilir veya alım şiddetini düşürebilirsin.

2025-04-14_12-48.webp

Kendi ses kartı olduğundan ayarlar farklı gözüküyor. Buralarda bass vb. içeren ayarlar vardır. Kategorileri kurcalayın. Ayrıca OBS üzerinden de buna ayar çekebiliyorsunuz diye biliyorum. YouTube üzerinden OBS rehberlerine bakabilirsiniz.

2025-04-14_12-49.webp

Ek olarak bence bu sorunu MSI iletin. Ayrıca Windows update yüklediği sürücü ile de deneyebilirsiniz. DDU ile ses sürücüsünü kaldırıp, Windows update üzerinden(isteğe bağlı güncellemelerde olabilir) yüklemeyi deneyin.

2025-04-14_12-50.webp

2025-04-14_12-50_1.webp