Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Selam herkese,

Dün bilgisayarıma BIOS güncellemesi yaptıktan sonra temiz kurulum (format) atmaya çalıştım. Format öncesi boot menüsüne girmek için bilgisayarı güç kaynağının tuşundan elle kapattım. Ardından bilgisayarı tekrar açıp boot menüsünden USB'yi seçerek kuruluma geçtim. Ancak kurulum sırasında, Ethernet kablom bağlı olmasına ve anakartım Wi-Fi desteklemesine rağmen "internet erişimi yok" hatası aldım.

Bu aşamayı Shift + F10 yaparak OOBE\BYPASSNRO komutuyla atladım ve kurulumu tamamladım. Windows açıldığında internetim hâlâ yoktu. Çözüm için telefondan Realtek sürücüsünü indirip bilgisayara attım fakat sürücüyü kurmaya çalışırken hata aldım. Güncelleme sonunda karşıma şu uyarı çıktı: "Realtek Deep sleep mode is enabled, please plug the cable".

Sorunu çözmek için 2-3 kez tekrar format atmayı ve BIOS üzerinden Ethernet ayarlarını kurcalamayı denedim ama hiçbiri işe yaramadı. Çözümü en sonunda BIOS'u (CMOS) sıfırlamakta buldum. BIOS sıfırlandıktan sonra bilgisayar açıldığında internetim doğrudan geldi ve şu an sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ediyorum.

Bu hatanın bu yöntemle çözümü internette pek bulunmuyor; hatta çoğu kişi anakartını servise gönderip ücret ödeyerek çözüm arıyor. Benzer sorun yaşayanlar için bu konuyu açmak istedim.

Herkese iyi sosyaller, umarım bu hata ile karşılaşanlara yardımcı olur.