Vallaha abi CachyOS aşırı derecede güzel tek eksiği şık UI Store için harici kurulum yaptım piyasada önerilen birçok dağıtımı denedim hepsinde farklı sorunlar yaşadım sorun yaşamadığım tek dağıtım CachyOS oldu çok hızlı ve akıcı videoda bahsettiğin sorunların hepsini test ettim bunda hiçbir sorun yok (Google Drive hariç :) )

CachyOS Clevo kasa laptoplar icin kontrol merkezi olan tuxedo Control Center kurulmuyor kernelden dolayı Monster vb kullananlar dikkat etsin.

Hangi masaüstü ortamını kullanıyorsunuz? Yusuf İpek'in videosunu gördünüz mü?
İzledim. Onun tavsiyesi üzerine zaten Fedora yükledim. Fedora sanırım rolling release. Bu kadar sık Kernel değiştiren, bu kadar çok güncelleme alan bir işletim sistemi daha görmedim ben. Stabilite sorunlar da var tabi.

Öte yandan yine Yusuf İpek'in de yeni başlayanlara önerdiği Mint'ten on kat daha ileride.

CachyOS kurdum. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım. Bunun yanında arma reforger ve CS oynuyorum. Arma reforger da daha iyi %1 FPS'le beraber aynı performansı veriyor. CS2'de ise daha yüksek FPS alıyorum. Geçmeyi düşünüp bozarım diye korkanlar için ek bir bilgi: Her güncelleme sonrası snapshot alıyor sistem. Bozuldu mu hemen recovery yapıyorsun devam ediyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
CachyOS Clevo kasa laptoplar icin kontrol merkezi olan tuxedo Control Center kurulmuyor kernelden dolayı Monster vb kullananlar dikkat etsin.
Varsayılan olarak clang kullandığı için olabilir. Kernelin gcc versiyonunu kurun ya da clang olarak kurabilme yöntemi vardır belki. Acer için sürücü kurarken uyumsuzluk olmuştu ama nasıl düzelttiğimi hatırlamıyorum. Tahminim aynı sorun oluştuğu yönünde ama gcc kernel bu sorundansa çözebilir.

İzledim. Onun tavsiyesi üzerine zaten Fedora yükledim. Fedora sanırım rolling release. Bu kadar sık Kernel değiştiren, bu kadar çok güncelleme alan bir işletim sistemi daha görmedim ben. Stabilite sorunlar da var tabi.

Öte yandan yine Yusuf İpek'in de yeni başlayanlara önerdiği Mint'ten on kat daha ileride.
Fedora fixed dağıtım. Yani 33,34 gibi sürüm numaraları var rolling release değil. CachyOS'a şans vermenizi tavsiye ederim. İnsanlar genelde Arch tabanlılara mesafeli yaklaşıyorlar ama her dağıtımda sorunlar çıkabiliyor. Debianda yavaş güncelleme aldığı için sürücülerde sorun yaşamanız da olası.

Debian kullanması gerek ama Fedora kullanıyor :)
Sakalımız yok ki sözümüz dinlensin.

Arch'a (CachyOS) geçersen bir kerneli güncelleyene kadar yenisi çıkıyor abi. 🤡

Bir sonraki dağıtım GNOME masaüstü olsun bari, hepsini denemiş olursun. Ama CachyOS kullanırsan Arch tabanlı GNOME'da eklentileri kurmaya başlarsan şöyle problem olabilir; güncelleme olduğu için eklentiler hata verebiliyor, eklentinin de güncelleme alması gerekiyor sanırım. O yüzden KDE daha çok seviliyor sanırım, ben yaşamadım GNOME ile böyle problem, kurmadığımdan ama böyle sorun masada. Ben iş yerinde Mint kullanıyorum, XFCE masaüstünde mecburen, ekran kartım çok eski olduğundan. Esas sorunlar masaüstü aracında bence. XFCE dediğin şeyler yok, dediklerin var bakabildiğim kadarı ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda Fedora 43 kullanıyorum. Öte yandan bunda da epey sorun yaşadım. Biraz daha tecrübe edineyim, yeni video gelecek.
Hangi masaustu? KDE-Plasma kullanmani tavsiye ederim.

Zaten bir ulkede Yusuf Ipek Linux otoritesi sayiliyorsa durum vahim demektir.