2254

Üstün
Makaleler
7
ASUS ROG STRIX XG27AQDMg OLED monitörünüzü ne ile temizliyorsunuz? @Recep Baltaş Bendeki qd OLED monitörün kutusundan çıkan mikrofiber bezi kaybettim, yeni bir tane almam gerek. Ayrıca temizleme spreyi falan da düşünüyorum. Siz de OLED monitör kullandığınız için merak ettim, öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hafif nemli bez yeterli olur. Sadece toz için ise direkt kuru şekilde mikrofiber bezi üstünkörü gezdirmen bile yeterli dost. Biraz daha dikkat edeyim dersen kimya dükkanlarından 1 litre saf su alıp bez nemlendirmede bunu kullanabilirsin.

Hafif nemli bez yeterli olur. Sadece toz için ise direkt kuru şekilde mikrofiber bezi üstünkörü gezdirmen bile yeterli dost. Biraz daha dikkat edeyim dersen kimya dükkanlarından 1 litre saf su alıp bez nemlendirmede bunu kullanabilirsin.
Aslında mikrofiber bez iyi oluyorda parmak izlerini görmek biraz canımı sıkıyor. Bu yüzden mikrofiber bezin yanında birde temizleme spreyi düşünüyorum. Normalde mikrofiber bez ve damıtılmış su ile temizliyordum.

Bu üçünden birini almayı düşünüyorum, muhtemelen eyeshaker alırım.

Özel olarak Recep Baltaş'a sormak garip geldi hocam. Yani temizleme konusunu.

OLED nasıl temizlenir konusu açanlar oldu ama OLED kullanan pek olmadığı için doğru düzgün cevap veren yoktu. Tahminlerle öneri yapanlar olduğu için riske atmak istemedim açıkçası. Kolonya, peçete vs kullanın diyenler falan olmuş hatta. Bu yüzden bilen birine danışmak en iyisi, malum OLED kolay leke oluyor.

Aslında mikrofiber bez iyi oluyorda parmak izlerini görmek biraz canımı sıkıyor. Bu yüzden mikrofiber bezin yanında bir de temizleme spreyi düşünüyorum. Normalde mikrofiber bez ve damıtılmış su ile temizliyordum.

Bu üçünden birini almayı düşünüyorum, muhtemelen eyeshaker alırım.

Hocam solüsyonlar bir tık pahalı değil mi sizce de? OLED olduğu için, LCD solüsyonlarına nazaran daha mı farklı oluyor fiyatlar?

Hocam solüsyonlar bir tık pahalı değil mi sizce de? OLED olduğu için, LCD solüsyonlarına nazaran daha mı farklı oluyor fiyatlar?

Pahalı ama OLED'e o kadar para verdikten sonra ucuz ürün kullanmak istemiyorum. 200-300 TL'lik ürünleri alıp OLED ekranda leke sorunu yaşayan arkadaşlar gördüm, dediğim gibi bu kadar para verdikten sonra riske atmak istemiyorum. Yoksa bende altıüstü bir sprey ve bez için o kadar para vermek istemem.
Dell AW2725DF kullanıcı kılavuzu.
Filtrelenmiş veya damıtılmış su
Su ile nötr veya alkali deterjan (örneğin bulaşık sabunu)
LCD/LED ekran temizleyici (Asetonsuz)
Bu üç yöntemi öneriyor.

Desktop Screenshot 2025.07.07 - 19.23.40.48.webp

Pahalı ama OLED'e o kadar para verdikten sonra ucuz ürün kullanmak istemiyorum. 200-300 TL'lik ürünleri alıp OLED ekranda leke sorunu yaşayan arkadaşlar gördüm, dediğim gibi bu kadar para verdikten sonra riske atmak istemiyorum. Yoksa bende altıüstü bir sprey ve bez için o kadar para vermek istemem.
Dell AW2725DF kullanıcı kılavuzu.
Filtrelenmiş veya damıtılmış su.
Su ile nötr veya alkali deterjan (örneğin bulaşık sabunu)
LCD/LED ekran temizleyici (asetonsuz)
Bu üç yöntemi öneriyor.

Eki Görüntüle 161317

Asetonsuz olduğu sürece, standart LED ekran temizleyici de iş görür öyleyse talimatlara göre. Öyle belirtmişler çünkü. Ama bayağı hassas bir panel türü benim bildiğim, bezi çok iyi seçmelisiniz.

Bu ürünlerin içerisinde aseton yok sanırım, araştırdınız mı?