Ben bilgisayar kullanmaya başladığım ilk günden beri Windows'tan Linux'a 6 ayda 1 denemek için geçip geçip geri kuran biri olarak şunu söyleyebilirim ki son 1 haftada 10 tane dağıtım denedim hepside artık Windows'u çöpe atacak kıvama gelmiş.
Steam şak diye kuruluyor, Epic Games lak diye açılıyor. Günlük kullanımda çoğu yazılımın hiçbir uyum sorunu yok. Donanım NVIDIA / Intel Optimus sorunu kökten çözülmüş tek tıkla kuruluyor.
En son Fedora KDE Plasma sürümünü indirdim her şeyi kendime göre kişiselleştirdim, Steam'den oynadığım oyunları indirdim ve şu an Windows'a dönmek için hiçbir sebebim yok
Windows'un rezalet geliştirme süreci böyle devam ederse, Linux de bu stabil geliştirme sürecine devam ederse 2-3 yıla makas çok büyük kapanmış olacak.
En kritik kısmı tabii alışkanlıklar, alışkanlıklarını belirli noktada kıran herkes bu saatten sonra Linux ile hayatına eksiksiz devam edebilir.
Artık karar son kullanıcıda; bir programda beğenmediği kısmı kaynak koduna girip yapay zekâ ile sıfır kod bilgisi ile kendine göre kişiselleştirmeyi mi tercih edecek? Yoksa çok basit şeyler için bile üreticiden aylarca o özelliği eklemesini mi bekleyecek