@Recep Baltaş hocam yeri değil ama sorayım dedim; Linux deneyiminiz nasıl gidiyor, memnun musunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
@Recep Baltaş hocam yeri değil ama sorayım dedim; Linux deneyiminiz nasıl gidiyor, memnun musunuz?
macOS ve Windows olarak süper bilgisi var. Eminim Linux konusunda da güzel işler başaracaktır.
macOS'ta süper bilgim yok, biraz var. Windows bilgim fena değildir.
Fedora 43 kullanıyorum. Mint'ten 10 kat daha iyi bir deneyimim var. Fedora 44 bekliyorum şu anda. Bunda da çok sorun yaşadım, video gelecek.
Fedora 43 kullanıyorum. Mint'ten 10 kat daha iyi bir deneyimim var. Fedora 44 bekliyorum şu anda. Bunda da çok sorun yaşadım, video gelecek.
@Recep Baltaş sizin adınıza sevindim hocam, ABD merkezli tekelci bir markanın OS'i yerine Open Source bir OS tercih etmeniz de etki alanınızdaki kitlenizi bu tercihe yönlendirecektir.
MacOS'ta süper bilgim yok, biraz var. Windows bilgim fena değildir.
Teknolojiye ayak uydurmak çok zor. Derya deniz desek daha doğru olur sanırım. Hiçbir zaman teknolojiye yetişemiyoruz. Sebebini sen benden daha iyi bilirsin abi. Modem hackleme gibi olaylar yaptığın için bunu demek istedim.
- Makaleler
- 1
Benim yorumuma göre Linux son kullanıcı açısından 10 sene önceye göre çok daha iyi, ama hala yeterince iyi değil.macOS'ta süper bilgim yok, biraz var. Windows bilgim fena değildir.
Fedora 43 kullanıyorum. Mint'ten 10 kat daha iyi bir deneiyimim var. Fedora 44 bekliyorum şu anda. Bunda da çok sorun yaşadım, video gelecek.
Evet birçok şeyi artık terminal olmadan yapabiliyorsunuz ama ben ne zaman Linux denesem beni terminal kullanmaya mecbur bırakacak sorunlar MacOS ve Windows'dan daha sık yaşanıyor.
Zaten çok nadir bilgisayara ön yüklü geliyor.
Bir sürü dağıtım olması belki "nerd"ler açısından çeşitlilik yönünden iyi bir şey ama son kullanıcı açısından kafa karıştırıcı. Linux hakkında hiçbir bilgisi olmayan birinin en iyi dağıtıma karar vermesi bile çok zor ve kafa karıştırıcı. Windows ise tek bir tane var.
Bunlar değişmedikçe bence Linux masaüstünde %10+ popülerliğe ulaşamaz.
racooss
Yetkin
- Makaleler
- 1
Benim yorumuma göre Linux son kullanıcı açısından 10 sene önceye göre çok daha iyi, ama hala yeterince iyi değil.
Evet birçok şeyi artık terminal olmadan yapabiliyorsunuz ama ben ne zaman Linux denesem beni terminal kullanmaya mecbur bırakacak sorunlar MacOS ve Windows'dan daha sık yaşanıyor.
Zaten çok nadir bilgisayara ön yüklü geliyor.
Bir sürü dağıtım olması belki "nerd"ler açısından çeşitlilik yönünden iyi bir şey ama son kullanıcı açısından kafa karıştırıcı. Linux hakkında hiçbir bilgisi olmayan birinin en iyi dağıtıma karar vermesi bile çok zor ve kafa karıştırıcı. Windows ise tek bir tane var.
Bunlar değişmedikçe bence Linux masaüstünde %10+ popülerliğe ulaşamaz.
Linux'un yerden yere vurulacak 40 şeyi varken en övülecek özelliği olan terminalden şikayet etmeniz çok enteresan.
canbozkurt
Yetkin
Ben bilgisayar kullanmaya başladığım ilk günden beri Windows'tan Linux'a 6 ayda 1 denemek için geçip geçip geri kuran biri olarak şunu söyleyebilirim ki son 1 haftada 10 tane dağıtım denedim hepside artık Windows'u çöpe atacak kıvama gelmiş.
Steam şak diye kuruluyor, Epic Games lak diye açılıyor. Günlük kullanımda çoğu yazılımın hiçbir uyum sorunu yok. Donanım NVIDIA / Intel Optimus sorunu kökten çözülmüş tek tıkla kuruluyor.
En son Fedora KDE Plasma sürümünü indirdim her şeyi kendime göre kişiselleştirdim, Steam'den oynadığım oyunları indirdim ve şu an Windows'a dönmek için hiçbir sebebim yok
Windows'un rezalet geliştirme süreci böyle devam ederse, Linux de bu stabil geliştirme sürecine devam ederse 2-3 yıla makas çok büyük kapanmış olacak.
En kritik kısmı tabii alışkanlıklar, alışkanlıklarını belirli noktada kıran herkes bu saatten sonra Linux ile hayatına eksiksiz devam edebilir.
Artık karar son kullanıcıda; bir programda beğenmediği kısmı kaynak koduna girip yapay zekâ ile sıfır kod bilgisi ile kendine göre kişiselleştirmeyi mi tercih edecek? Yoksa çok basit şeyler için bile üreticiden aylarca o özelliği eklemesini mi bekleyecek
Steam şak diye kuruluyor, Epic Games lak diye açılıyor. Günlük kullanımda çoğu yazılımın hiçbir uyum sorunu yok. Donanım NVIDIA / Intel Optimus sorunu kökten çözülmüş tek tıkla kuruluyor.
En son Fedora KDE Plasma sürümünü indirdim her şeyi kendime göre kişiselleştirdim, Steam'den oynadığım oyunları indirdim ve şu an Windows'a dönmek için hiçbir sebebim yok
Windows'un rezalet geliştirme süreci böyle devam ederse, Linux de bu stabil geliştirme sürecine devam ederse 2-3 yıla makas çok büyük kapanmış olacak.
En kritik kısmı tabii alışkanlıklar, alışkanlıklarını belirli noktada kıran herkes bu saatten sonra Linux ile hayatına eksiksiz devam edebilir.
Artık karar son kullanıcıda; bir programda beğenmediği kısmı kaynak koduna girip yapay zekâ ile sıfır kod bilgisi ile kendine göre kişiselleştirmeyi mi tercih edecek? Yoksa çok basit şeyler için bile üreticiden aylarca o özelliği eklemesini mi bekleyecek