Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ferreiro

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, RDR 2 hakkında bir sorun yaşamaktayım. Kenar yumuşatma sıkıntısı.

TAA açınca her taraf bulanıklaşıyor, keskinlik fullde bile hiçbir etki etmiyor.
FXAA açınca etraf titriyor ve kenarlar aşırı keskin oluyor
MSAA X2 açınca hafif düzeliyor ama fpsim 40-50'lere düşüyor yüksek-ultra ayarlarda
MSAA X4 açınca net oluyor ama aşırı fps düşüşü yaşıyorum.

Çözünürlüğü 2kya çektiğim zaman (çözünürlük ölçeğinden) sorun bir nebze düzeliyor ama fpsim çok düşmekte.

1080p çok kötü portlanmış, herhangi bir mod veya eklenti ile bunu düzeltme şansımız var mı? Veya bildiğiniz bir ayar, vs. oyun orjinal bu arada bilginiz olsun. Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
RDR2'de cogu efekt kotu durmamak icin TAA'ya baglilik gosterdigi icin (Global Illumination, SSR, yesillik kenarlari), oyun da mantiken TAA kafasiyla yapilmis. Bu yuzden diger kenar yumusatma seceneklerini denemeye gerek yok. MSAA sadece geometrik tirtiklari gidermekte yardimci olacaktir ve FXAA bu oyunda pek iyi degil. RDR2'de TAA Medium, garip olarak TAA High'dan daha iyi sonuc veriyor. Oyun ici TAA Sharpening ayarini cok fazla acmayin zira cok fazla actiginizda over-sharpening sebebiyle daha cok artifact goruyorsunuz. Yarim barin biraz asagisina getirseniz yeterli.

Alternatif olarak TAA Medium actiktan sonra, oyun icindeki TAA Sharpening ayarini tamamen kapatip, Radeon Software uzerinden %50 civarinda keskinlik basabilirsiniz. Bunu yapinca tabii oyun ici arayuz de daha keskin gorunecektir ancak %50 actiginiz surece cok da goze batmamali.

Bunun disinda Resolution Scale ayarlari ile ugrasmayin zira her turlu ghosting yasatiyor, 2x falan cikmadiginiz surece ki 2x de oyunu 2x cozunurlukte isletmek demek ve bunun kulfeti cok olacak. Kaldi ki TAA'ya ne kadar fazla kare verirseniz, o kadar stabil calisir. Bu durumda Resolution Scale ile FPS'i daha da oldurmeye gerek yok.

Bunun disinda oyununuzu modlamakta sorununuz yoksa, bu mod iyi is cikariyor.

Maalesef TAA gibi cozumler 1080p ekranlarda ciddi frame budget kulfeti getirmeden pek iyi calismiyorlar. Bu oyun da zaten TAA yeni yeni populerlesmeye basladigi vakitte ciktigi icin TAA'si pek harika degil.
Ölçeklemeyi 1,250 yapıp %50 keskinleştirme kullandım ve şuan güzel oldu fakat radeon şuanda rdryi başlattığımı görmüyor, anlamadım.

Evet 2x msaa'da çok keskin duruyor. %100e çekmiştim keskinleştirmeyi ondan diye düşünüyorum.

Ekranda render hataları var mış gibi gözüküyor anlam veremedim, ss aldığımda böyle çıkıyor şuan.

Eki Görüntüle 122075
Hocam birçok nedeni var.
Öncelikle keskinleştirme yapıyor olabilir. Düşük çözünürlükleri ya da tırtıkları artıyor yani. Keskinleştirmeyi kapatıp, AMD'de şu ayarlara karşılık bir şeyler bulursanız, onları açın. FPS olarak 60 alsanız bence yeter ama grafik kalitesi iyi olur diye düşünüyorum.

1738859329077.webp

1080P'de bu ayarlar ile bu görüntüyü alıyorum;
1738859374184.webp

RDR2'de cogu efekt kotu durmamak icin TAA'ya baglilik gosterdigi icin (Global Illumination, SSR, yesillik kenarlari), oyun da mantiken TAA kafasiyla yapilmis. Bu yuzden diger kenar yumusatma seceneklerini denemeye gerek yok. MSAA sadece geometrik tirtiklari gidermekte yardimci olacaktir ve FXAA bu oyunda pek iyi degil. RDR2'de TAA Medium, garip olarak TAA High'dan daha iyi sonuc veriyor. Oyun ici TAA Sharpening ayarini cok fazla acmayin zira cok fazla actiginizda over-sharpening sebebiyle daha cok artifact goruyorsunuz. Yarim barin biraz asagisina getirseniz yeterli.

Alternatif olarak TAA Medium actiktan sonra, oyun icindeki TAA Sharpening ayarini tamamen kapatip, Radeon Software uzerinden %50 civarinda keskinlik basabilirsiniz. Bunu yapinca tabii oyun ici arayuz de daha keskin gorunecektir ancak %50 actiginiz surece cok da goze batmamali.

Bunun disinda Resolution Scale ayarlari ile ugrasmayin zira her turlu ghosting yasatiyor, 2x falan cikmadiginiz surece ki 2x de oyunu 2x cozunurlukte isletmek demek ve bunun kulfeti cok olacak. Kaldi ki TAA'ya ne kadar fazla kare verirseniz, o kadar stabil calisir. Bu durumda Resolution Scale ile FPS'i daha da oldurmeye gerek yok.

Bunun disinda oyununuzu modlamakta sorununuz yoksa, bu mod iyi is cikariyor.

Maalesef TAA gibi cozumler 1080p ekranlarda ciddi frame budget kulfeti getirmeden pek iyi calismiyorlar. Bu oyun da zaten TAA yeni yeni populerlesmeye basladigi vakitte ciktigi icin TAA'si pek harika degil.

Çözüm