Hangisi?

• RDR2

Oy: 28 70,0%
  • Witcher 3

Oy: 12 30,0%

• Oy verenlerin toplamı
    40
İkisi de açık dünya oyunu, ikisi de hikayeli oyun tam olarak neyi mantıksız geldi? Çıkış yılı arasında arada 3 yıl fark var.

Birisinin açık dünyasının sana sunmak istediği olay farklı, ikili arasında tema konusunda oynanışa bile etki eden devasa bir fark var. Bir diğer daha güncel bir oyun motoruyla teknik anlamda şaheserliğini tüm dünyaya kanıtlamış, hikayeyi nasıl karşılaştıralım? Karşılaştırsak da nasıl "bu daha iyi ya." diyelim? Skyrim ile Witcher'ı karşılaştırmıyoruz. İki oyun da bambaşka şeyler anlatıyor kendi alanında.

Bırakın açtığınız konuları konu dışına çıkmadan eleştirebilelim be.

Red Dead Redemption 2’yi Dan Houser ekibi ile birlikte yine saatlerce kan ve gözyaşı dökerek yeniden geliştirebilecek iken The Witcher 3: Wild Hunt’ı aynı ekibin denediği zaman yeniden üretebileceğini düşünmüyorum. Çok keskin bir ayrım var bu konuda. Üstelik bir tanesi musluğu sonuna kadar açılmış olan en büyük maliyet ile üretilmiş iken diğeri üretildiği sırada üreten stüdyo AA kıvamındaydı.
Evet buna da ekstra katılıyorum, hatta sırf bunu bildiğim için ekledikleri Türkçe altyazı desteği her aklıma geldiğimde bu firmaya daha da sevgi besliyorum.

Bu iki oyunu doğrudan kıyaslamak yerine, ‘Hangisini daha çok tercih ediyorsunuz?’ diye sormak daha yerinde olurdu; zira temelde bambaşka deneyimlere hitap ediyorlar. Red Dead Redemption 2, gerçekçiliği merkeze alan bir anlatı, oyun mekaniği ve fizik sistemiyle neredeyse sinematik bir gerçeklik sunarken; The Witcher 3, doğaüstü unsurların, simyasal iksirlerin ve gümüş kılıçla alt edilebilen varlıkların hüküm sürdüğü fantastik bir evren kurar. Bu nedenle, iki oyunu karşılaştırmak, Forza Horizon 5 ile Euro Truck Simulator 2’yi kıyaslamaya benzer: benzer zeminlerde ilerleseler de, hedefledikleri deneyim ve duygusal ton büsbütün farklıdır.

Konu içerisinde The Witcher 3: Wild Hunt’ın at sürme mekaniği dışında dönemi için CDPR’nin souls-like esintileri taşıyan bir yapıda olan combatını beğenmiyor olan kişilerin şu anda çıkan hangi oyunu oynayabiliyor olduğu sadece bir merak konusu.

Son düzenleme:
Sizce hangi oyun hem hikaye hem oynanış hem de grafik bakımından daha önde? Ben ikisini oynamış birisi olarak Witcher 3 diyorum.
Karşılaştırmaya değer bulmuyorum özellikle grafik bakımından Witcher 3 daha iyi diyen varsa bir göz doktoruna görünmeli.
RDR 2 sadece bir oyun değil aynı zamanda bir film, size bir duygu yüklüyor, bir hikaye anlatıyor ve bunun hakkında düşündürüyor, sorular sordurtuyor. Arka planda devasa bir senaryo var.
Witcher ise oğlum kayboldu onu bana bul sana akçe vercem gibi yan görevlerle dolu.

Ben Witcher oyunlarını oynayan biri olarak ikisi açık dünya oyunu olsa da ikisi de güzel demek istiyorum ama bana fantezili ve kart oyunlarına ilgimden dolayı Witcher diyorum.