Detaylar
Kim cevapladı?freedom
Uzman
Sanırım kurulum bu yüzden yavaş sürdü.Öneriniz nedir hocam?Her şeyi hazır gelen bloatware dolu Linux dağıtımı. Steam, etcher falan her şey hazırda yüklü geliyor. Önermem.
Gentoo tabanlı olarak.
Gentoo tabanını çok bilmem ama Funtoo deneyebilirsiniz. GUI ile kurulan Gentoo tabanlı dağıtım olarak Calculate Linux deneyebilirsiniz fakat pek beğenemedim onu.Sanırım kurulum bu yüzden yavaş sürdü. Öneriniz nedir hocam?
Gentoo tabanlı olarak.
freedom
Uzman
Gentoo dağıtımları çoğu eli yüzü düzgün olmayan son kullanıcılara hitap etmeyen dağıtımlar oluyor.Calculate linuxu kurmayı beceremedim.Gentoo tabanını çok bilmem ama Funtoo deneyebilirsiniz. GUI ile kurulan Gentoo tabanlı dağıtım olarak Calculate Linux deneyebilirsiniz fakat pek beğenemedim onu.
Gentoo hızlı duruyor deneyimlemek istedim .
Redcore ve Calculate dışı GUI ile kurulan Gentoo tabanlı dağıtım bilmiyorum. Ya terminal kurulumu yapacaksınız ya da Gentoo dışı bir tabana yöneleceksiniz.Gentoo dağıtımları çoğu eli yüzü düzgün olmayan son kullanıcılara hitap etmeyen dağıtımlar oluyor.Calculate linuxu kurmayı beceremedim.
freedom
Uzman
Gentoo kuracak cesaretim yokRedcore ve Calculate dışı GUI ile kurulan Gentoo tabanlı dağıtım bilmiyorum. Ya terminal kurulumu yapacaksınız ya da Gentoo dışı bir tabana yöneleceksiniz.
Onu kurup masaüstü ortamı kuramamak daha kötü. Arch iyidir ya...
- Makaleler
- 1
Gentoo tabanlı Distro ararken karşıma bu çıktı. Sizce nasıldır, kullanan var mı?
Gentoo tabanli optimize edilmis binary reposu olan bir dagitim butun paketler var mi veya Gentoo repolarina gectiler mi bilmiyorum. Kurmakta zorluk cekiyorsan Calculate Linux ile denemeye baslayabilirsin.
freedom
Uzman
Kurulumu çok uzun sürdü yanlız.tek sıkıntısı kde masaüstü ortamı olanların swap alanının otomatik oluşturmaması ,swap alanı bir türlü terminalden yapamıyorum. Swap alanı oluşturduktan sonra kalıcı hale getirmek için bir komut giriyor öyle bir konum yok diyor.Hiç uğraşmayıp GNOME yüklüyorum.Gentoo tabanli optimize edilmis binary reposu olan bir dagitim butun paketler var mi veya Gentoo repolarina gectiler mi bilmiyorum. Kurmakta zorluk cekiyorsan Calculate Linux ile denemeye baslayabilirsin.
Sanırım düz Arch kuracağım içimde kalmasın.Onu kurup masaüstü ortamı kuramamak daha kötü. Arch iyidir ya...