Custom ROM Redmi Note 10S güvenli Custom ROM kurma işlemi nasıl yapılır?

emircan

Başarılı
Cihaz
Xiaomi Redmi Note 10S/Rosemary
Redmi Note 10S kullanıyorum, cihaz Türkiye menşeli. Cihaza hızlı ve daha "simple" görünen bir ROM kurmak istiyorum ama bir türlü ne yapacağımı bilemedim. Birisi TWRP ile yapın diyor, diğeri bu cihaz için TWRP yok diyor. Onlarca farklı kaynak var ve cihazı brick yapmaktan/IMEI kaybetmekten çekiniyorum. ROM işlerini çok bilmeyen biri olduğum için acaba bana detaylı ve adım adım olacak şekilde yardımcı olabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

- ROM'da istediğim en önemli şey stabil olması aslında pil/performans/görünüm üçlemesinin dengeli bir şekilde çalışması güzel olur --

Custom ROM'ların kendi kurtarma yazılımları hariç, bende hiçbiri düzgün çalışmıyor; bootloop falan oluyor. O sebeple Custom ROM'un kendi kurtarma yazılımını kullanmanız lazım. İşlem kolay: boot.img dosyasını indir, fastboot moddan "fastboot flash boot boot.img" yap. Daha sonra recovery arayüzüne gir. Buradan wipe işlemini, daha sonra ADB mi yazıyordu sideload mı hatırlamıyorum, oraya gir ve "adb sideload rom.zip" olarak dosyayı flaşla. Öncesinde MTK client ile istersen tam yedek alabilirsin.
Bu işlemde bir SD kart kullanılmadığı, işlemler kablo ile bilgisayara bağlanarak yapıldığı için kablonun ve USB port girişinin sorun çıkarmayacağından emin olunuz. ROM önerisi olarak şu anda CrDroid unofficial Android 14 kullanıyorum. AxionOS Android 15 olarak proje çok yeni olduğu için ve biraz güvenlik endişem sebebiyle biraz zaman geçtikten sonra kullanmayı düşünüyorum. Biraz popülerlik kazansın, sonrasında geçerim.
CrDroid olanda ayrıca zaten kurulum adımları var AxionOS'de doğru boot.img dosyası hangisi çözemedim açıkçası.
Pil olarak CrDroid son güncelleme ile deepsleep sorununu çözmüş daha iyi pil performansı sunabilir.

Bu arada cihaza sonradan IMEI kaydı yapıldıysa nasıl yapılmalı emin değilim ayrıca araştırınız.

Son düzenleme:

Cihaz orijinal bir cihaz. Yaklaşık 30 dakika boyunca yedek almak için uğraştım şu an yedeğimi alıyorum. Yedek alındıktan sonra crDroid kurma işlemine başlayacağım teşekkür ederim her şey için.

@14356, şöyle bir sorun yaşıyorum boot.img ve ZIP'i kurdum lakin recovery Mod'a aldığım da cihaz bootloop oluyor ve "your device is corrupt" hatası veriyor.

Son düzenleme:
.zip nasıl kurdunuz onu anlamıyorum fastboot kısmında sadece .img dosyasını flash boot olarak kurmanız lazımdı daha sonra fastboot reboot recovery yazınca recovery ekranında yeniden başlatacaktı.

ZIP nasıl kurdunuz onu anlamıyorum Fastboot kısmında sadece. İmg dosyasını flash boot olarak kurmanız lazımdı daha sonra Fastboot reboot recovery yazınca recovery ekranında yeniden başlatacaktı.

Demek istediğim boot.img'i boot ettikten sonra recovery moda aldığımda cihaz bootloop oluyor.

Hangi recovery dosyasını indirdiniz dosyanın adını yazar mısınız tam şekilde.
İndirdiğim iki dosya şu şekilde;
(Bu olaylardan hiç anlamadığım için büyük ihtimalle çok komik bir hata yapıyorum kusura bakmayın sizi yorduğum için)

Evet OEM ve mi lock açık cihazda.

Valla çözemedim sorunu boot.img dosyası hatalı inmiş olabilir belki sıfırdan bir indirme yöneticisi ile indirip deneyin.

Ayrıca kodu doğru yazdığınıza emin misiniz?
fastboot flash boot /path/to/boot.img
Birde stok rom android sürümü kaçtı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…