Custom ROM'ların kendi kurtarma yazılımları hariç, bende hiçbiri düzgün çalışmıyor; bootloop falan oluyor. O sebeple Custom ROM'un kendi kurtarma yazılımını kullanmanız lazım. İşlem kolay: boot.img dosyasını indir, Fastboot moddan "Fastboot flash boot boot.img" yap. Daha sonra recovery arayüzüne gir. Buradan wipe işlemini, daha sonra ADB mi yazıyordu sideload mı hatırlamıyorum, oraya gir ve "ADB sideload ROM. ZIP" olarak dosyayı flaşla. Öncesinde MTKClient ile istersen tam yedek alabilirsin.
Bu işlemde bir SD kart kullanılmadığı, işlemler kablo ile bilgisayara bağlanarak yapıldığı için kablonun ve USB port girişinin sorun çıkarmayacağından emin olunuz. ROM önerisi olarak şu anda crDroid unofficial Android 14 kullanıyorum. Axionos Android 15 olarak proje çok yeni olduğu için ve biraz güvenlik endişem sebebiyle biraz zaman geçtikten sonra kullanmayı düşünüyorum. Biraz popülerlik kazansın, sonrasında geçerim.
crDroid olanda ayrıca zaten kurulum adımları var Axionos'de doğru boot.img dosyası hangisi çözemedim açıkçası.
Pil olarak crDroid son güncelleme ile deepsleep sorununu çözmüş daha iyi pil performansı sunabilir.
Esenlikler! Bu konuda sizlere MTK işlemciye sahip cihazlarda cihazınızın tam yedeğini almayı anlatacağım.
Yedek alma işlemini MTK CLIENT GUI programı üzerinden gerçekleştireceğiz. Uygulamayı buradaki link üzerinden indiriyoruz:
Yandex (Dosya 7ZIP formatında olduğu için Windows 11 24H2 öncesi kullanıcıların 7ZIP sitesinden programı indirmeleri gerekmektedir.)
Ardından dosyamızı .zip içerisinden çıkarıyoruz ve çıkardığımız dosya içerisindeki “start.bat” dosyasına çift tıklıyoruz. Ardından açılan cmd içerisinde aşağıdaki gibi 8 adet seçenek göreceğiz.
1-Install MTK...
Bu arada cihaza sonradan IMEI kaydı yapıldıysa nasıl yapılmalı emin değilim ayrıca araştırınız.